„Šviesa“ ir „Dragūnas“ dėl Supertaurės kovos jau trečius metus iš eilės. Praėjusiais metais trofėjų į viršų kėlė „Dragūno“ rankininkai, 2020 m. triumfavo „Šviesa“.

„Supertaurė mums yra reikšmingas trofėjus ir norime jį iškovoti. Tai pats pirmas sezono trofėjus ir pergalė būtų labai reikšminga psichologiškai. Intrigos priduoda ir tai, kad su tuo pačiu „Dragūnu“ kovosime jau trečius metus iš eilės. Prieš tai apsikeitėme laimėjimais, tai norėtume, kad istorija pasikartotų ir Supertaurė vėl pereitų mums. Mūsų pusėje – triukšmingiausi Lietuvoje rankinio sirgaliai. Tokio palaikymo, koks buvo praėjusio sezono finalo serijoje, Lietuvoje dar nesu matęs. Kažko panašaus tikimės ir dabar, nes sirgalių palaikymas taptų mūsų pranašumu prieš svečius iš uostamiesčio“, – teigia „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

„Supertaurės laimėtoją lemia vienintelės rungtynės, tai priduoda daug intrigos tiek sirgaliams, tiek ir abiems komandoms. Tai jau ne draugiškos rungtynės, kurių rezultatai greitai pasimiršta, o oficiali dvikova, kurios laimėtojai įsirašo į istoriją. Po intensyvaus pasirengimo laikotarpio įdomu pamatyti komandą, kaip ji pasiruošė sezonui. Be to, Supertaurės laimėjimas užduotų toną ir visam likusiam sezonui“, – tvirtina „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis, kuriam pernai laimėta Supertaurė tapo pirmuoju trofėjumi, pradėjus trenerio karjerą.

„Dragūno“ rankininkams Supertaurės rungtynės bus svarbios ir kitu aspektu. Šeštadienio dvikova taps generaline repeticija prieš EHF Europos taurės turnyrą, kuriame klaipėdiečiai susitiks su Serbijos čempionato prizininku Pančevo „Dinamo“.

„Psichologiškai laimėti Supertaurę būtų labai svarbu. Tai pakeltų komandinę dvasią prieš kovas Europoje, pridėtų pasitikėjimo savo jėgomis ir reikštų, kad einame teisinga linkme. Po praėjusio sezono praradom keletą lyderių. Benas Butkus karjeras tęs Vokietijoje, ukrainiečiai Danylo Hlušakas išvyko į Lenkiją, o Seyedas Naghavialhosseini į Italiją. Tenka iš naujo lipdyti komandą, todėl aišku, kad dar bus nemažai žaidybinio broko. Bet jeigu ir pralaimėsime, nedarysime iš to tragedijos. Klaidas ir trūkumus stengsimės kuo greičiau išanalizuoti ir juos paversti pliusais“, – sako G. Cibulskis.

„Mūsų komanda po praėjusio čempioniško sezono pasikeitė neženkliai. Vartininkas Matas Pranckevičius išvyko žaisti į Islandiją. Bet pilnaverčiam pasirengimui trukdė traumos, dėl jų neturėjome keleto žaidėjų pasirengimo etape. Supertaurės rungtynėse negalės padėti Skirmantas Plėta, Tadas Rasakevičius, dar keli žaidėjai. Tai lyderiai, ant kurių pečių gulė nemaža dalis atsakomybės. Dabar juos pakeisti turės jauni rankininkai, kurie dar tik mokosi didžiojo rankinio pradmenų. Jiems tai bus šansas įrodyti, kad gali pakeisti lyderius“, – teigia Ž. Sinkevičius.

LRF Supertaurės rungtynės vyks šeštadienį 14.00 val. Vilniaus SM „Tauro“ sporto salėje.