Tarp svečių ir daugiatūkstantinėje dviratininkų minioje buvo galima išvysti eurokomisarą Virginijų Sinkevičių, 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių vicečempionę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę, 2016 m. Rio de Ženeiro sidabro medalio laimėtoją Saulių Ritter, Europos penkiakovės čempionę Ievą Serapinaitę, krepšininką Rimantą Kaukėną ir prieš kelias dienas Europos plaukimo čempionato bronzą iškovojusią Kotryną Teterevkovą.

Dešimties kilometrų ratą įveikė ir „IKI Velomaratonas“ organizatorius Benediktas Vanagas.

Tradiciškai mėgėjai kovėsi stilingiausių dalyvių rungtyje, kurios nugalėtojus išrinko ir apdovanojo „Audimas“, kuris kvietė į savo palapinę pamatyti ir įsigyti naująją rudens kolekciją, kuri skirta kiekvieno aktyvaus laisvalaikio mėgėjo poreikiams. Kartu su „Audimas“ atvyko ir LSU mobilioji laboratorija, kurioje kiekvienas dalyvis galėjo atlikti kūno kompozicijos analizę bei išsitirti anaerobinį darbingumą „Wingate“ sistema.

Stilingiausia dalyve tapo Kristina Popova – Žaldarienė, kuri dėvėjo drugelio kostiumą, stilingiausias dalyvis – Andrius Pranckevičius, stilingiausia komanda – „Gevara“.

Nepamiršti ir kiti dalyviai – jauniausia startavusia tapo šiais metais gimusi Akvilė, o vyriausiu – į devintą dešimtį įkopęs Stasys Steišūnas. Gausiausias maratono komandas surinko „Energy Smart“, „Light Conversion“ ir „Danske Bank“.

Kaip ir kasmet, dalyviai ir žiūrovai laiką leido „IKI Velomaratono“ miestelyje, kuriame buvo galima pamatyti garsiojo LNK televizijos šou „Kaukės“ herojus, nusifotografuoti prie specialiai įrengtų sienelių, išbandyti naujausias ir moderniausias technologijas susijusias su dviračiu sportu.

Be viso to, jau ketvirtus metus iš eilės atvykusiuosius akrobatiniais triukais stebino latviai „Greentrials“, kurie pristatė savo populiariausią programą „Greentrials Bike Tour“.

Šiemet mėgėjai startavo trimis etapais – važiavo po vieną ratą (10 km). „Sport“ važiavimą sudarė 100 km (10 ratų po 10 kilometrų), o „Semi-Sport“ įveikė 50 km (5 ratus po 10 km). „Terrasport“ riedutininkai, paspirtukininkai ir riedlentininkai, taip pat elektrinių paspirtukų vairuotojai ir vaikai riedėjo 2,2 km trasoje.

Renginys yra Vilniaus 700-ojo jubiliejaus programos dalis.

Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto ir Vyriausybės kanceliarijos lėšomis.