Vokietijoje vykstančiose Europos baidarių ir kanojų pirmenybėse lietuviai 200 m sprinto rungtyje distanciją įveikė per 37,595 sek. Iš pradžių buvo paskelbta, kad H. Žustautas ir V. Korobovas finišavo treti, vos 0,003 sek. nusileisdami ispanams Antoni Segurosui ir Alfonsui Benavidesui.

Vis dėlto teisėjai, peržiūrėję finalo vaizdo įrašą, klaidą ištaisė – lietuviai ir ispanai finišo tiesiąją kirto vienu metu, todėl sidabro medaliai skirti tiek vieniems, tiek kitiems. Oficialiai abi įgulos distanciją įveikė per 37,592 sek.

Aukso medaliai šioje rungtyje atiteko per 36,919 sek. finale finišavusiems lenkams Aleksanderiui Kitewskiui ir Arsenui Sliwinskiui.

Šios pirmenybės Lietuvos sportininkams yra itin sėkmingos – H. Žustautas šeštadienį laimėjo auksą vienviečių kanojų 200 m sprinte, Ignas Navakauskas su Artūru Seja iškovojo bronzą dviviečių baidarių 200 m rungtyje, o Andrejus Olijnikas ir Mindaugas Maldonis bronza džiaugėsi olimpinėje 500 m baidarių rungtyje.

H. Žustautas ir V. Korobovas po savo sidabriniu tapusio bronzinio finalo dar dalyvavo ir 500 m rungties finale, tačiau jam jėgų pritrūko – pagrindine laikytoje distancijoje kanojininkai liko devinti.

Atnaujinta 22.00 val.

Sekmadienio vakarą Europos žaidynėse Miunchene medalius iškovojusius Lietuvos sportininkus, pasveikino premjerė Ingrida Šimonytė, sakydama, jog Lietuva didžiuojasi stebėdami jų meistriškumą ir ryžtą bei palinkėjo pergalių ateityje.

„Neabejoju, kad atstovaujate Lietuvai su tokiu pat pasididžiavimu, kokį jaučiame mes, stebėdami jūsų meistriškumą ir ryžtą, šiomis savaitėmis vainikuotus medaliais. Nuoširdžiai sveikindama su šiais pasiekimais tikiuosi, kad tiek šis pasididžiavimo jausmas, tiek pergalės lydės jus ir ateityje“, – sakė I. Šimonytė, sveikindama sekmadienį pasibaigusio čempionato dalyvius.

Rugpjūčio 11-21 dienomis vykusiame čempionate Lietuvos sportininkai iškovojo du aukso medalius: Mykolas Alekna pelnė auksą lengvosios atletikos disko metimo varžybose, o vienviečių kanojų 200 metrų varžybas laimėjo Henrikas Žustautas.

Kartu su porininku Vadimu Korobovu H. Žustautas laimėjo sidabrą 200 metrų dviviečių kanojų rungtyje, Europos vicečempionu pratimų ant skersinio rungtyje tapo ir gimnastas Robertas Tvorogalas.

Bronzos medaliais vyrų porinės dvivietės valties plaukime pasipuošė irkluotojai Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis, dviviečių baidarių 200 m nuotolyje – Artūras Seja ir Ignas Navakauskas bei Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas (500 metrų dviviečių baidarių rungtyje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)