Baidarių keturviečių 500 m varžybose Simonas ir Mindaugas Maldoniai, Ignas Navakauskas bei Artūras Seja laimėjo penktadienį vykusį kvalifikacinį plaukimą ir iškovojo tiesioginį kelialapį į šeštadienį vyksiantį A finalą. tarp devynių geriausiųjų patekę lietuviai kvalifikacijoje distanciją įveikė per 1 min. 20,722 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė 0,146 sek.

„Dar yra likęs pyktis po pasaulio čempionato. Po jo padarėme išvadas, jog reikia maksimaliai irkluoti nuo pat pirmų startų. Todėl ir buvo toks planas – laimėti atrankos plaukimą ir iškovoti tiesioginį kelialapį į finalą“, – tvirtino prieš dvi savaites vykusiame pasaulio čempionate 10 vietą užėmusios keturvietės atstovas S. Maldonis.

Šeštadienį vyksiančiame Europos čempionato finale varžysis ir baidarė dvivietė A. Seja ir I. Navakauskas. Jie laimėjo 200 m kvalifikacinį plaukimą ir iškovojo tiesioginį kelialapį į A finalą. Nuotolį įveikę per 31,71 sek., lietuviai artimiausius varžovus aplenkė 0,374 sek.

„Tikėjomės, kad pavyks laimėti atrankos plaukimą arba bent patekti į trejetą ir užsitikrinti vietą finale. Mes su Ignu nuo prigimties esame sprinteriai ir mums 200 metrų distancija yra arčiau širdies. Lūkesčiai nemaži, norisi laimėti medalį, bet finale laukia didelė konkurencija ir tituluoti varžovai“, – sakė praėjusių metų Europos čempionate sidabrą šioje distancijoje kartu su I. Navakausku laimėjęs A. Seja.

Šeštadienį Europos čempionato finale vienviečių baidarių 5000 m varžybose startuos Ričardas Nekriošius.

Dėl kelialapių į finalą šeštadienį pusfinaliuose varžysis Lietuvos kanojininkai 200 m vienviečių distancijoje. Vyrų varžybose Henrikas Žustautas atrankos plaukime finišavo penktas (41,443 sek.). Moterų varžybose Gabrielė Čerepokaitė buvo šešta (50,779 sek.).

Baidarininką Andrejų Olijniką nuo kelialapio į A finalą skyrė vos 0,518 sek. Vienviečių 1000 m varžybų pusfinalyje A. Olijnikas distanciją įveikė per 3 min. 36,714 sek. ir užėmė 4 vietą. Į finalą pateko trys greičiausi. Dar mažiau iki finalo trūko kanojininkui Andriui Jančukovičiui. Vienviečių 500 m pusfinalyje lietuvis nuotolį įveikė per 1 min. 52,353 sek. ir finišavo ketvirtas. Nuo kelialapius į finalą iškovojusio pirmojo trejeto A. Jančukovičių skyrė tik 0,433 sek. A. Jančukovičius ir A. Olijnikas varžysis B finaluose dėl 10-18 vietų.

Penktadienį vykusiuose kvalifikaciniuose plaukimuose Lietuvos atstovams pavyko iškovoti dar du tiesioginius kelialapius į finalus dviviečių baidarių ir kanojų irklavimo 500 m varžybose. Jų finalai vyks sekmadienį.

Baidarininkai M. Maldonis ir A. Olijnikas atrankos plaukime distanciją įveikė per 1 min. 30,314 sek. ir antroje vietoje finišavusius portugalus aplenkė 0,13 sek. Kanojininkai H. Žustautas ir Vadimas Korobovas atrankos plaukimą laimėjo nuotolį įveikę per 1 min. 40,464 sek. Antrą vietą užėmusius ukrainiečius lietuviai aplenkė 0,271 sek.