„Geras oras, ir visi atvykę galiūnai, tai jau pusė renginio sėkmės“ – kalbėjo A. Kirkliauskas. Žiūrovai stebės dešimties galiūnų iš 8 šalių kovą, kuri, kaip spėja organizatorius bus labai atkakli.

Net 5 galiūnams iš Austrijos, Suomijos, Latvijos bei Škotijos tai bus debiutas Marijampolėje. Prie pirmąjį kartą dalyvausiančių prisidės ir 2021 m. Lietuvos galiūnų čempiono titulą iškovojęs Karolis Aleksandravičius iš Šilalės. Lietuvos garbę jam ginti padės Lietuvos galiūnų čempionato prizininkai: mažeikietis Mantas Lalas ir vilnietis Dainius Repšys. Tarp lyderių matysime 2021 metų turnyro Marijampolėje vicečempioną ukrainietį Pavlo Kordiyaka.

A. Kirkliauskas neabejodamas pridūrė: „Labai džiaugiamės, kad po ilgesnės pertraukios vėl arenoje matysime tris besigrumiančius lietuvius. Visi galiūnai panašaus pajėgumo. Varžybose nebus aiškaus lyderio, visi norės įrodyti savo vertę, todėl prognozuoju kovą dėl nugalėtojo titulo tarp 5-6 atletų. Tai labai džiugina ir intriguoja, nes nugalėtojas gali paaiškėti tik po paskutinės rungties“.

Tradiciškai turnyre šešios rungtys.

Pirmą kartą publika išvys „Atomoblio laikymo“ rungtį. Taip pat kels 5 sunkius prietaisus ant pakylos. Kol kas organizatoriai neatskleidžia, tačiau A. Kirkliauskas suintriguoja: „Lietuvoje vykdomose varžybose tokių prietaisų dar niekas nekėlė“.

Turnyre galiūnai kels rąstą, akmeninį luitą, hantelį, atliks estafetinę rungtį, rodys savo jėgą atnaujintoje atkėlimų rungtyje. Na, o paskutinėje rungtyje tradiciškai išvysime „Lietuvos“ nešimą.

Metalinį skydą praėjusiais toliausiai nunešė Audrius Jokūbaitis iš Marijampolės (98,00 m). Ar kam nors pavyks pagerinti rekordą, pamatysime jau šį šeštadienį pradėjus temti, nes pasibaigus varžyboms, organizatoriai žada įspūdingą fejerverką.

Žiūrovams gerą nuotaiką tarp rungčių palaikys scenos grandas Vytautas Šiškauskas. Tęsdami gražią tradiciją, renginį nemokamai kviečiami žiūrėti žmonės su negalia, bei senjorai, pateikę pažymėjimus ir vaikai iki 7 metų. Kasos sporto centre veiks ketvirtadienį ir penktadienį nuo 17 valandos, renginio dieną nuo 12 valandos.

Turnyro dalyviai

1. Sami Ahola (Suomija)
2. Mantas Lalas (Lietuva)
3. Andris Dilans (Latvija)
4. Pavlo Kordiyaka (Ukraina)
5. Peter Reinthaler (Austrija)
6. Chris Beetham (Škotija)
7. Dainius Repšys (Lietuva)
8. Gunnar Gimbutas (Estija)
9. Maroš Štefanak (Slovakija)
10. Karolis Aleksandravičius (Lietuva)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją