Antrajame pusfinalio bėgime M. Morauskaitė distanciją įveikė per 51,70 sek. ir buvo trečia.

„Atsižvelgiant į tris paskutines savaites, ką man teko patirti, šiandienos rezultatas yra tikrai labai geras. Esu juo patenkinta“, – po pusfinalio kalbėjo 26-erių metų lietuvė.

Į finalą pateko pirmosios dvi trijų pusfinalio bėgimų dalyvės ir dar dvi pagal geriausią rezultatą. Bendroje įskaitoje Lietuvos čempionė ir rekordininkė liko 13-a iš 24-ių dalyvių. Finale bėgs aštuonios dalyvės.

Sunkiai iki žiniasklaidai skirtos zonos atėjusi lietuvė atskleidė, kad per paskutines tris savaites išgyveno tikrą pragarą, kuris ir neleido įgyvendinti tikslą patekti į finalą.

Po pasaulio čempionato Judžine (JAV) lengvaatletei viskas ritosi žemyn pradedant prastu pusfinalio pasirodymu ir tęsiant kelione atgal į Lietuvą, kai buvo prarasti lagaminai.

„Tik atvykus į Lietuvą sportuoti neleido dešinės kojos kelis, savaitę turėjau praleisti be treniruočių. O kai jau atrodė, kad galiu grįžti į takelį, teko kovoti ir su COVID-19. Teko vėl žiūrėti sveikatą, jautėsi pasekmės, dusulys, sunku kvėpuoti, sunku išpildyti treniruotes, jos tikrai sunkios. Atrodė paskutinė tiesioji, liko pora dienų iki pusfinalio ir pasigavau kažkokį skrandžio kirminą. Beprotiškas žarnyno skausmas, teko šeštadienį ir sekmadienį gulėti lovoje, gerti vaistus.

Šiandien jaučiausi geriau, bet pasekmės – buvo sunku ir bloga. Sunku po bėgimo buvo ir atsikelti, nes jausmas toks, kad galiu apalpti. Tai reiškia, kad organizmas nėra atsistatęs tokiam darbui. 400 m yra beprotiškai sunki rungtis ir reikalauja 110 proc. organizmo geriausios formos. Šiandien gal turėjau tik 70 proc.“, – pasakojo viena iš Lietuvos lengvaatlečių rinktinės lyderių.

M. Morauskaitei nereikėjo varžytis 400m bėgimo atrankoje – pagal reitingą į TOP-12 patenkanti lietuvė automatiškai gavo vietą pusfinalyje.

Geriausius karjeros rezultatus demonstruojanti M. Morauskaitė šiemet pasiekė Lietuvos rekordą 400 m distanciją nubėgdama per 50,49 sek.

„Bėgimas Miunchene buvo smagus, po velniškų trijų savaičių džiaugiausi, kad galiu kovoti, kad išplėšiau trečią vietą savo bėgime. Stengiausi sezoną pabaigti šioje arenoje prieš tūkstantinę minią, šeimą ir draugus, esančius stadione, ir man tai pavyko geriausiai kaip galiu šiai dienai“, – guodėsi M. Morauskaitė.

Lengvaatletė šiais metais Belgrade vykusiose pasaulio uždarų patalpų pirmenybėse 400 m bėgimo rungtyje užėmė 9-ą vietą, o prieš mėnesį vykusiame planetos čempionate Judžine (JAV) bėgo pusfinalyje ir galutinėje įskaitoje užėmė 21-ą vietą.

Šuolių į tolį atrankos barjero Miunchene antradienį neįveikė Jogailė Petrokaitė. 26-erių metų Lietuvos čempionė geriausiu bandymu nušoko 6,37 m (kiti du buvo neįskaityti) ir bendroje įskaitoje liko 14-a.

„Nelabai nusisekė šios varžybos. Man antra sezono dalis pakankamai sunki. Pirmoji pusė ėjosi stabiliai ir puikiai. Gal čia psichologinis nuovargis, todėl negaliu realizuoti savęs. Iš kūno jau jaučiu signalus ilsėtis. Rezultatas tikrai nedžiugina, norėjau varžybas pabaigti kuo geriau, bet juk ne pasaulio pabaiga“, – po pasirodymo Miuncheno olimpiniame stadione kalbėjo J. Petrokaitė.

Norint patekti į finalą reikėjo fiksuoti 6,75 m kvalifikacinį normatyvą arba patekti tarp 12 geriausią rezultatą pademonstravusių atrankos dalyvių. Lietuvei vietą finale būtų garantavęs 13 cm geresnis rezultatas.

„Gaila, kad nepavyko čia savęs realizuoti. Žinau, kad fiziškai esu pajėgi. Treniruočių procesas buvo sklandus, tikriausiai pasireiškė psichologinis nuovargis nuo treniruočių monotonijos ir varžybų įtampos. Reikia augti kaip sportininkei. Visos tos patirtys kaupiasi, tikimės, kuo toliau, tuo bus geriau“, – sakė šuolininkė į tolį.

Jogailė Petrokaitė

Visą šį sezoną pergales įvairiose varžybose skynusi J. Petrokaitė Šiauliuose vykusiame Lietuvos čempionate pagerino asmeninį rekordą – nušoko 6,76 m.

Toliausiai atrankoje nušoko čempionato šeimininkų atstovė Malaika Mihambo – 6,99 m.

Likę antradienio lietuvių startai čempionate:

19.35 val. šuolio į aukštį kvalifikacinės varžybos (Juozas Baikštys). Normatyvas – 2,28 m.

Praėjusiame Europos čempionate į geriausiųjų šešetukus prasibrovė net septyni lietuviai: auksu pasidabino A.Gudžius, bronza – L.Jasiūnaitė, ketvirtas vietas užėmė ėjikė Brigita Virbalytė ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, ėjikė Živilė Vaiciukevičiūtė finišavo penkta, o bėgikai Agnė Šerkšnienė ir Simas Bertašius šeštas pozicijas užėmė atitinkamai 400 m bei 1500 m rungtyse.

Lietuvos komanda Miunchene:

  • Andrius Gudžius (disko metimas)
  • Mykolas Alekna (disko metimas)
  • Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas)
  • Modesta Morauskaitė (400 m)
  • Loreta Kančytė (maratonas)
  • Artur Mastianica (20 km sportinis ėjimas, 35 km sportinis ėjimas)
  • Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas)
  • Juozas Baikštys (šuoliai į aukštį)
  • Jogailė Petrokaitė (šuoliai į tolį)
  • Aina Grikšaitė (trišuolis)
  • Dovilė Kilty (trišuolis)
  • Ieva Zarankaitė (disko metimas)
  • Urtė Baikštytė (šuoliai į aukštį)
  • Gediminas Truskauskas (200 m)
  • Greta Karinauskaitė (3000 m kliūtinis bėgimas)
  • Gabija Galvydytė (800 m)
  • Simas Bertašius (1500 m)
  • Ignas Brasevičius (maratonas)
  • Remigijus Kančys (maratonas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją