Geriausiai turnyre pasirodę žaidėjai

Turinio platformos „Delfi Plius“ pirmą kartą rengiamo turnyro nugalėtojų laurų siekė daugiau nei 50 golfui neabejingų vyrų ir moterų. Poilsio, pramogų ir renginių komplekse „Vilnius Grand Resort“ esančiame „The V Golf Club“ beveik 700 arų, 18 duobučių aikštyne varžėsi įvairaus meistriškumo dalyviai. Jie buvo suskirstyti į penkias kategorijas pagal pajėgumą – nuo mėgėjų iki profesionalų.

„Delfi Plius“ turnyro nugalėtojai buvo apdovanoti specialiais prizais. Pirmųjų vietų laimėtojams atiteko metinės „Delfi Plius“ prenumeratos, kurios suteiks galimybę mėgautis išskirtiniu profesionalių publicistų, gabių naujokų ir solidžių užsienio leidinių turiniu lietuvių kalba. Antrų ir trečių vietų nugalėtojams buvo įteiktos partnerių įsteigtos dovanos.

Pagrindinių vyrų varžybų nugalėtoju tapo Domantas Matulis, o tarp moterų triumfavo Evita Babraitytė. Kitose kategorijose pergalėmis džiaugėsi Czeslawas Okinczycius ir Valentina Liakina.

„Delfi Plius“ golfo turnyre žaidėjai buvo pagerbti ir specialiai įsteigtose nominacijose.

Licencijuota golfo teisėja, „The V Golf Club“ operacijų ir pardavimų vadybininkė Greta Eidukevičiūtė džiaugiasi, kad golfas Lietuvoje pritraukia vis daugiau naujų žaidėjų. Ji neabejoja, kad dar didesnį susidomėjimą išbandyti šią elegantišką sporto šaką paskatino ir „Delfi Plius“ golfo turnyras.

„Kasmet vyksta ne vienas sportinis golfo turnyras, kuriame dalyvauja rinktinės žaidėjai, ir komercinės varžybos. „The V Golf Club“ aikštyne taip pat rengiami Lietuvos ir Europos golfo turnyrai. Jie sportininkams suteikia puikią progą pasitikrinti savo jėgas, pagerinti savo įvertinimus ir kelti meistriškumą.

Tokie turnyrai kaip „Delfi Plius“ iniciatyva skatina žaidėjų konkurenciją ir motyvuoja juos tobulėti. Turnyrą lydintis gerai žinomas vardas užtikrina, kad vis daugiau žmonių Lietuvoje sužino apie šią sporto šaką“, – teigia jau 12 metų golfą žaidžianti pašnekovė.

Golfas Lietuvoje – sparčiai populiarėja

Šiuo metu golfą Lietuvoje žaidžia apie 1000 žaidėjų, dar 3000 šio sporto entuziastų nėra susisaistę su jokiu golfo klubu. Pasak G. Eidukevičiūtės, per pastarąjį dešimtmetį golfo žaidėjų skaičius Lietuvoje išaugo maždaug 400 proc. Tokį šuolį, pašnekovės teigimu, lėmė ne tik paprastesnės sąlygos norintiems išbandyti šį sportą, bet ir kiek netikėta priežastis.

„Anksčiau narystė golfo klube buvo brangi, todėl šis sportas buvo pasiekiamas ne kiekvienam. Tačiau šiandien, galimybių įsitraukti į šią sporto šaką ir išlaikyti golfo žaidėjams būtinus kursus yra žymiai daugiau. Žmonės gali rinktis įvairesnę kursų trukmę, o jų kaina ženkliai sumažėjo.

Įdomu ir tai, kad golfo žaidėjų labai padaugėjo per pastaruosius trejus metus, kai prasidėjo COVID-19 pandemija. Per karantiną buvome viena iš retų pramogų ir sporto šakų, į kurias gyventojai galėjo įsitraukti. Tokia situacija susiklostė todėl, kad žaisti golfą itin saugu. Tai darome didžiuliame lauke, dideliais atstumais ir tik po tris žaidėjus grupėje, kurie neliečia vienas kito inventoriaus“, – pasakoja G. Eidukevičiūtė.

Tarptautinio pripažinimo sulaukusio klubo atstovė sako, kad Lietuva gali pasidžiaugti sparčiai kylančiomis jaunosiomis golfo žvaigždėmis, tarp kurių ir JAV sėkmingai besivaržanti, „The V Golf Club“ gyvenimo narystę turinti Gilė Bitė Starkutė. G. Eidukevičiūtė tiki, kad „Delfi Plius“ ir kiti golfą populiarinantys turnyrai vieną dieną Lietuvos golfo žaidėjus padės išvysti ir Olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją