2020-ųjų rugpjūtį niekas apie būsimas F. Jakobseno pergales nebūtų galėjęs pagalvoti.

Likus paskutiniems metrams iki finišo Katovicuose kitas olandas Dylanas Groenewegenas be ceremonijų alkūne nustūmė trasos pakraščiu spurtuojantį tautietį, kuris trenkėsi į reklaminį stendą, kliudė šalia buvusį fotografą ir finišą žymintį stulpą.

80 km per valandą greičiu mynęs F. Jakobsenas, išsviestas į orą, pametė šalmą ir smarkiai susižeidė galvą, be to, buvo pažeisti viršutiniai kvėpavimo takai, gomurys.

Į komą paniręs sportininkas neteko daug kraujo, ir gydytojai iškart įspėjo apie jo gyvybei kilusį pavojų.

Griūties kaltininkas D. Groenewegenas tuomet buvo diskvalifikuotas iš visų varžybų devyniems mėnesiams.

Laimei, F. Jakobsenas išsikapstė. Ir nors iš pradžių jis džiaugėsi vien tuo, kad išliko gyvas, jau po metų belgų „Quick-Step“ komandos atstovas grįžo ant dviračio.

Sekmadienį didžiausią karjeros pergalę olandas pasiekė taip pat finišo spurtu, įveikęs Prancūzijos sprinterį Arnaud Demare‘ą ir belgą Timą Merlier, pasidalinusius likusias prizines vietas.


Lenktynėse dalyvavusiems keturiems Lietuvos atstovams kalnų nuversti nepavyko. Aukščiausiai – iki 54-os vietos – pakilo Ignatas Konovalovas, nugalėtojui pralaimėjęs 18 sek.

Evaldas Šiškevičius liko 112-as (+3:31), Venantas Lašinis – priešpaskutinis 124-as (+7:18), o Mantas Januškevičius finišo nepasiekė.

Miunchene taip pat neišvengta kelių pavienių griūčių, o skaudžiausiai krito už trasos atitvarų užkliuvęs tituluotas vietos sirgalių numylėtinis Pascalis Ackermannas.

Plento dviratininkai Europos pirmenybes tęs ateinantį trečiadienį, kuomet laukia moterų ir vyrų atskiro starto lenktynės laikui.

Rugpjūčio 21 d. vyks moterų grupinės lenktynės, kuriose prieš metus bronzą iškovojo Rasa Leleivytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją