Šeštadienį moterų porinių dviviečių valčių finale Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė ilgą laiką irklavo prizininkų trejete, tačiau prieš pat finišą nusileido galingai spurtavusioms italėms.

Šiemet naujai suburtas Lietuvos duetas finišo liniją kirto po 7 min. 29,10 sek.

Po 500 m ir 1000 m lietuvės buvo trečios, tačiau finišo tiesiojoje jas aplenkė italių Kiri Ronrodonati ir Stefanios Gobbi duetas, kuris ir iškovojo bronzos medalius (7:23,04).

Aukso medalius laimėjo bei titulą apgynė rumunės Ancuta Bodnar ir Simona Radis (7:14,85), sidabrą – Nyderlandų atstovės Roos de Jong ir Laila Youssifou (7:21,84).

Penktadienį vykusiame pusfinalyje D. Rimkutė ir D. Karalienė (7 min. 17,58 sek.) buvo antros greičiausios iš visų dalyvių.

Broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai Europos čempionato pavienio irklo dviviečių valčių finale šeštadienį taip pat liko prizininkų pakylos papėdėje. Lietuviai distanciją įveikė per 6 min. 51,84 sek. ir užėmė 4-ą vietą.

Broliai pirmoje distancijos dalyje buvo antri, tuomet krito į trečiąją ir galiausiai finišo liniją kirto ketvirti.

Domantas ir Dovydas Stankūnai / FOTO: LIF

Europos čempionais tapo Rumunijos irkluotojai Marius Cozmiucas ir Sergiu Bejanas (6:44,28), sidabrą iškovojo britų įgula (6:46,52), bronza atiteko ispanams (6:49,13).

Lietuvos porinė keturvietė – Žygimantas Gališanskis, Giedrius Bieliauskas, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius – šeštadienį vykusiame B finale tapo nugalėtojais (5:55,76), o galutinėje įskaitoje užėmė septintą vietą.

Lietuvos vyrų porinė dvivietė – Armandas Kelmelis ir Dovydas Nemeravičius šeštadienį pusfinalyje finišavo treti (6:38.33) ir pateko į A finalą, kuris vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją