Lietuvis distanciją įveikė per 59,50 sek.

Čempionu tapo rungties favoritas iš Italijos Nicolo Martinenghi (58,26 sek.), sidabras atiteko dar vienam italui Federico Poggio (58,98 sek.).

Vos 0,04 sek. nuo A. Šidlausko atsiliko ketvirta vieta pasidalinę austras Valentinas Bayeris ir britas Jamesas Wilby, su kuriais lietuviui teko lenktyniauti iki paskutinių distancijos metrų.

Tik septintas finišavo praėjusių metų vicečempionas olandas Arno Kamminga.

A. Šidlauskui tai – kol kas didžiausias karjeros laimėjimas. Iki šiol geriausias jo rezultatas pasaulio ir Europos čempionatuose buvo šeštoji vieta.

Palypėti aukštyn padėjo ir aplinkybės. Pirmenybėse dėl traumos nedalyvauja praėjusių metų Europos čempionas ir pasaulio rekordininkas iš Jungtinės Karalystės Adamas Peaty, taip pat pajėgūs rusai Antonas Čupkovas ir Kirilas Prigoda bei baltarusis Ilja Šymanovičius, kurių rinktinės buvo suspenduotos dėl karo Ukrainoje.

Europos čempionato 100 m plaukimo krūtine finalo rezultatai

Primename, kad ketvirtadienį atrankos varžybose A. Šidlauskas buvo penktas (1 min. 0,17 sek.), o pusfinalyje pakilo į trečią vietą (59,45 sek.).

Lietuvio asmeninis rekordas – 59,12 sek. Italijos sostinėje jis dar varžysis 50 ir 200 m distancijose.

Čempionatas Romoje, kuriame dalyvauja devyni Lietuvos plaukikai, tęsis iki rugpjūčio 17 d. Praėjusiose žemyno pirmenybėse, pernai surengtose Budapešte (Vengrija), vienintelį bronzinį medalį Lietuvai pelnė Danas Rapšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)