Europos čempionate (rugpjūčio 11-14 d.) D. Rimkutė startuos porine dviviete kartu su Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininke Donata Karaliene. Liepą įgulos debiutas pasaulio taurės III-ajame etape buvo paženklintas bronzos medaliais.

„Irkluoti su Donata man reiškia labai daug, – sakė dvidešimtmetė D. Rimkutė. – Ne kiekvienas gali gauti tokios patirties, kokią gaunu aš, irkluodama ir galėdama startuoti aukščiausio lygio varžybose su Donata. Manau, komanda tapome greitai, vos tik susėdusios į vieną valtį. Su Donata labai malonu apie viską pakalbėti, paklausyti jos patirčių, kaip jai sekėsi, kai ji buvo mano metų, kaip ji susitvarkė su visais buvusiais nusivylimais ir kaip džiaugėsi, kai po jų sekė uždirbta sėkmė. Malonu gauti patarimų ne tik iš sporto pusės, bet ir iš gyvenimo. Vienas jų – visada reikia savimi tikėti, negalima abejoti, taip pat svarbu nesureikšminti ir nesugerti visko, kas vyktas aplink tave“.

Europos čempionate taip pat startuos porinę keturvietę irkluosiantys Žygimantas Gališanskis, Dominykas Jančionis, Giedrius Bieliauskas ir Aurimas Adomavičius, moterų vienvietę irkluosianti Viktorija Senkutė, vyrų paviene dviviete lenktyniaus Dovydas ir Domantas Stankūnai, o vyrų porinę dvivietę irkluos Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis.

„Treniruotėse greičiai visai neblogi, – prieš Europos čempionatą sakė D. Nemeravičius. – Po kiekvienų varžybų jaučiame tobulėjimą. Po pasaulio taurės etapo turėjome keturias savaites sunkaus darbo, bet džiaugiamės, kad išvengėme traumų, ligų. Visas pasirengimas buvo tarsi „iš natų“. Po stovyklos, atrodo, buvome šiek tiek pavargę, tačiau iki starto tikrai atsigausime. Viskas bus gerai“.

D. Nemeravičius neslėpė, kad nusiteikimas, kaip visada, kovingas.

„Visada važiuojame nusiteikę laimėti. Kitaip ir būti negali. Nepasiduosime. Apie žemesnę pozicijaę negu aukščiausią ir negalvojame. Nusiteikimas yra toks, o jau varžybos parodys, kur būsime, – teigė irkluotojas. – Spausime iš savęs maksimumą“.

D. Nemeravičiaus ir A. Kelmelio įgula buvo suformuota pavasarį, po rinktinės atrankinių varžybų.

„Ir tuomet viskas buvo tragiška, neslėpsiu, – nusijuokė D. Nemeravičius. – Atrodė, kad negalime irkluoti kartu, greičiai buvo apgailėtini... Tiesą pasakius, mane patį labai stebina, iš kokio dugno mes pakilome. Dabar tiesiog negaliu atsistebėti stabilumu, kurį demonstruojame treniruotėse. Asmeniškai? Man visai neblogai sekasi yrininkauti. Tai džiugina. Sėdžiu „ant yrio“, ko anksčiau visada purtydavausi. Dar esu sakęs, kad niekada negalėsiu irkluoti vienvietės... Pamatysime, kas ten žino“.

Klausimo apie tikslus Europos čempionate sulaukusi D. Rimkutė kiek pasikuklino: „Jaučiuosi sustiprėjusi, nebesijaudinu dėl startų kaip anksčiau, starte visada jaučiuosi pasitikinti savimi, o tikslas – pasirodyti kuo geriau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją