Baleto ant ledo „Gulbių ežeras“ premjera numatyta antradienį. Bet internete jau pasirodė vaizdo įrašas, veikiausiai nufilmuotas per generalinę pasirodymo repeticiją.

Jame matyti ir ant ledo besisukantys M. Drobiazko su P. Vanagu.

Šou pristatyme skelbiama, jog M. Drobiazko atliks Juodosios gulbės vaidmenį, tuo metu P. Vanagas įsikūnys į Burtininką.

Kartu su garsiausia Lietuvos šokių ant ledo pora pasirodys pasaulio bei olimpiniai čempionai iš Rusijos Viktorija Sinicina ir Nikita Kacalapovas, Rusijos bei Gruzijos pilietybes turintis Europos pirmenybių prizininkas Morisis Kvitelašvilis.

Nurodoma, kad „Gulbių ežero“ pasirodymai Sočyje vyks iki rugsėjo vidurio.

Primename, kad M. Drobiazko ir P. Vanago planai nepaisant karo Ukrainoje dalyvauti 2006-ųjų Turino šokių ant ledo olimpinės čempionės T. Navkos projekte sukėlė skandalą Lietuvoje.

Pirmadienį Prezidentūra įspėjo spręsianti, ar atimti valstybinius apdovanojimus iš buvusių olimpiečių.

Rusijoje gyvenantys M. Drobiazko ir P. Vanagas 2000-aisiais buvo apdovanoti Gedimino ordino Riterio kryžiais. Tais metais pora pasiekė savo karjerų viršūnę, užėmę trečią vietą pasaulio čempionate.

Pastaroji socialiniame tinkle atsakė rusų poeto Bulato Okudžavos eilėmis.

„Pirmiausia nuteiskite patys save, išmokite tokio meno. O tik po to teiskite priešą savo ir kaimyną visoje žemėje. Pirmiausia išmokite sau neatleisti net už vienintelę klaidą. Ir tiktai tada rėkite savo priešui, kad jis priešas ir kad jo nuodėmės sunkios. Kaukitės su savyje – ne kitame – esančiu priešu, o kai jį nugalėsite, nebeteks niekada paikai, kvailai elgtis, nes tapsite jūs Žmogumi“, – rašė M. Drobiazko.

Tuo metu kitame T. Navkos projekte praėjusį mėnesį dalyvavęs 1992 metų Albervilio olimpinis čempionas Viktoras Petrenka pirmadienį neteko Ukrainoje jam mokėtos valstybinės rentos.

Odesoje gimęs 53-ejų čiuožėjas tame pačiame Sočyje dalyvavo parodomojoje dailiojo čiuožimo programoje „Raudonoji gėlelė“.

Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio administracija paskelbė atimanti rentą iš V. Petrenkos, kurią turi teisę gauti šalies olimpiniai ir paralimpiniai prizininkai.

Kiek anksčiau jis buvo pašalintas iš Ukrainos dailiojo čiuožimo federacijos viceprezidento pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)