Tai savo kailiu patyrė Švedijos jaunių merginių (iki 18 metų) rankinio rinktinės vyriausiasis treneris.

Tradicinės patikros prieš skrydį Kastrupo oro uoste, Kopenhagoje, metu 29-erių metų vyras itin nevykusiai pajuokavo, kad jo vežamame bagaže yra bomba.

Po šio jo pokšto terminale buvo žaibiškai aktyvuotos visos reikalingos aviacijos saugumo procedūros, o policija evakavo visus žmones.

Tarnybos nieko pavojingo nerado ir po maždaug valandos oro uosto darbas atsinaujino.

Tiesa, švedų treneris į savo lėktuvą taip ir nebeįlipo – dėl sukeltos grėsmės jis ne tik buvo sulaikytas, bet ir sulaukė kaltinimų.

„Kai kas nors pasako, kad oro uoste yra bomba, mes privalome į tai reaguoti rimtai. Taigi labai prasta mintis apie tai juokauti“, – situaciją pakomentavo Švedijos policijos atstovas.

Įdomu, kad incidento nuošalyje neliko ir Švedijos rankinio federacija. Ji pašalino strategą iš pareigų, o į jo vietą skubiai iškvietė moterų rinktinės vairininką Tomasą Axnerį.

Būtent jis perėmė jaunųjų švedžių komandos vairą šį savaitgalį Šiaurės Makedonijoje startavusiame pasaulio čempionate.

Visgi Švedijos rankininkės po tokio sukrėtimo pirmose A grupės rungtynėse 17:22 nusileido Islandijos merginoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)