Pasirodymą festivalyje baigė badmintoninkai. Mišrių dvejetų varžybų pirmajame rate Domas Pakšys ir Viltė Paulauskaitė po sunkios trijų setų kovos 21:14, 17:21, 18:21 nusileido varžovams iš Šveicarijos Leilai Zarrouk ir Keishinui Rimmerui.

Vis dėlto, badmintonininkai iš Banska Bistricos grįš netuščiomis. Trečiadienį V. Paulauskaitė mergaičių vienetų varžybose pateko į pusfinalį ir užsitikrino bronzos medalį.

„Jaunimas šiandien nuoširdžiai kovojo, tačiau trečio seto pabaigoje pritrūko sėkmės, o ir varžovai sužaidė užtikrinčiau.

Apibendrinant Domo ir Viltės pasirodymą festivalyje galiu drąsiai teigti, kad jie abu pasirodė ypatingai aukštame lygyje. Domas, būdamas metais jaunesniu, pateko tarp 16 geriausių turnyro sportininkų (užėmė 9-16 vietas). Viltė viršijo visus keltus lūkesčius ir padarė naują įrašą Lietuvos badmintono istorijoje. Tai pirmas medalis Lietuvai tokio aukšto lygio jaunimo varžybose. Džiaugiamės, bet norime nesustoti ir toliau tobulėti“, – sakė badmintonininkų treneris Povilas Bartušis.

Dviračių trasoje – aštri kova

Po dienos pertraukos į varžybų trasą vėl išriedėjo plento dviratininkai, šįkart – grupinėse lenktynėse. Merginų grupėje tarp 78 sportininkių aukščiausią lietuvių rezultatą vėl demonstravo Orinta Kiseliūnaitė. Ji užėmė 24 vietą, o tai – geriausias rezultatas ir tarp Baltijos šalių dviratininkių. Miglė Daneikaitė užėmė 37 vietą, Auksė Lekavičiūtė – 54.

Antroje dienos pusėje ta pačia, tik keliais kilometrais ilgesne (65,8 km) trasa lenktyniavo ir vaikinai. Čia iš 93 sportininkų geriausiai pasirodė Arnas Bilortas, jis finišavo 52-oje vietoje. Vos per dvi pozicijas atsiliko Titas Laurinavičius, Nikolas Klimavičius liko 77.

„Varžybos buvo aštrios – daug griuvimų, visi labai kovingai nusiteikę. Orinta mindama į kalniuką griuvo, o tai galbūt šiek tiek turėjo įtakos rezultatui, galbūt jis būtų buvęs dar aukštesnis. Bet kuriuo atveju jaunimas pasirodė puikiai. Kiekvienas iš dviratininkų įdėjo labai daug širdies ir pastangų ruošiantis varžyboms.

Lenktyniauti su stipriausiais Europos sportininkais nėra lengva, tokios šalys kaip Didžioji Britanija, Belgija, Lenkija turi labai stiprių atletų. Jie dažnai dalyvauja aukšto lygio varžybose užsienyje, o tai padeda pasiruošti svarbiausiems startams. Šios varžyboms lietuvių dviratininkams – puiki patirtis, daug ko išmokome. O dabar pailsėsime ir vyksime palaikyti kitų sporto šakų sportininkų – laikas pasimėgauti festivaliu“, – sakė dviračių sporto komandos vadovas Arnoldas Valiauga.

Ant tatamio – trys lietuviai

Jaunimo olimpinio festivalio dziudo varžybose ant tatamio ketvirtadienį stojo trys lietuviai. Dovilė Gotto svorio kategorijoje iki 63 kg pralaimėjo portugalei Marianai Simoes.

Algirdas Žulys svorio kategorijoje iki 81 kg nusileido bosniui Vidakui Maljevčiui.

Davidas Krmoyanas svorio kategorijoje iki 90 kg pralaimėjo britui Williamui Andrewsui.

Visų trijų lietuvių varžovai atliko veiksmą, įvertintą „Ippon“. Po šio vertinimo kova yra nutraukiama.

Pagerino asmeninį rezultatą

Ketvirtadienį užtikrintai į 200 m bėgimo finalą pateko sprinteris Danielius Vasiliauskas. Trečiajame atrankos bėgime lietuvis finišavo per 21,82 sek. ir antroje grupės vietoje likusį slovėną aplenkė 0,4 sek. Bendroje įskaitoje atrankos varžybose jis užėmė antrąją vietą. 200 m bėgimo finalas vyks penktadienio vakarą.

Merginų 100 m barjerinio bėgimo rungtyje dalyvavo Gabija Mockutė. Lengvaatletė finišavo per 14,64 sek. ir trečiojoje atrankos grupėje užėmė 5 vietą.

Šuolio į aukštį rungties atrankos varžybose Aurėja Beniušytė geriausiu trečiuoju bandymu peršoko į 165 cm aukštį pakeltą kartelę ir į finalą nepateko. Lengvaatletės geriausias asmeninis rezultatas – 176 cm.

Šuolio su kartimi rungties finale dalyvavo Kamilė Petrauskaitė. Lietuvė įveikė 3,60 m aukštį ir pagerino asmeninį rekordą (3,55 m).

„Galime pasidžiaugti visai sėkminga diena – su antru rezultatu 200 metrų bėgime Danielius prasimušė į penktadienį vyksiantį finalą. Šis jo rezultatas – ne pats geriausias, Europos čempionate jis bėgo greičiau, todėl dabar, matydamas, kad pirmauja, pilnomis jėgomis net nesiveržė ir pabaigė ramiai.

Kamilė taip pat pasirodė gerai – ji buvo be trenerės, viską darė savarankiškai ir pakartojo asmeninį rezultatą, šaunuolė“, – sakė lengvosios atletikos vadovas Gintautas Janušauskas.

Pasak jo, dabar sportininkams svarbu gerai pailsėti ir sėkmingai startuoti penktadienį – finaluose jų laukia įtempta kova: „Esame nusiteikę kovingai, o kai pasiseks, matysime jau rytoj.“

Dar vienas medalis

200 m laisvuoju stiliumi finale plaukikė Sylvia Statkevičius iškovojo sidabrą. Kanadoje gyvenanti sportininkė distanciją įveikė per 2 min. 3,65 sek. Auksą laimėjo kroatė Lucijana Luksič (2 min. 1,95 sek.).

„Konkurencija finale buvo labai didelė, tikrai sunkios varžybos. Labai džiaugiuosi, kad laimėjau ir individualų medalį. Finišavusi nemačiau, atplaukiau antra ar trečia. Pamačiusi labai apsidžiaugiau. Gal net pirma galėjau būti, bet esu labai laiminga, kad apskritai ant apdovanojimų pakylos atsistojau. Šis medalis man reiškia, kad nieko nėra neįmanomo“, – sakė trečiadienį merginų estafetės rungtyje auksą laimėjusi S. Statkevičius.

Guoda Stančikaitė 100 m plaukimo krūtine rungties pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 13,50 sek. ir užėmė 9 vietą. Atrankos varžybose ji finišavo per 1 min. 12,72 sek. Šios rungties atrankoje taip pat dalyvavusi Karilė Ališauskaitė finišavo per 1 min. 12,94 sek. ir nors bendroje įskaitoje užėmė aštuntąją vietą, į pusfinalį nepateko. Pagal festivalio taisykles, į kitą etapą gali patekti tik vienas vienos šalies atstovas.

200 m kombinuotu būdu rungties atrankoje Vytė Gelažytė distanciją įveikė per 2 min. 26,79 sek. ir penktajame atrankos plaukime užėmė 6 vietą. Tame pačiame plaukime dalyvavusi Guoda Tručinskaitė finišavo per 2 min. 26,86 sek. Lietuvės atrankoje atitinkamai užėmė 21 ir 22 vietas.

Berniukų 200 m laisvuoju stiliumi pusfinalyje Kristupas Trepočka finišavo per 1 min. 56,88 sek. ir užėmė 15 vietą. Atrankos varžybose jis distanciją įveikė per 1 min. 55,31 sek. ir bendroje įskaitoje užėmė 9 vietą. Kostas Vaičiūnas atrankos varžybose atplaukė per 1 min. 56,43 sek. ir bendroje atrankos varžybų įskaitoje užėmė 16 vietą.

100 m plaukimo nugara rungties pusfinalyje Patricija Geriksonaitė distanciją įveikė per 1 min. 5,23 sek. ir užėmė 9 vietą. Atrankos varžybose ji finišavo per 1 min. 5,62 sek. Atrankos varžybose dalyvavusi Rusnė Vasiliauskaitė finišavo per 1 min. 6,69 sek. ir bendroje įskaitoje užėmė 18 vietą.

Visi devintąsias vietas pusfinalyje užėmę sportininkai bus pirmieji rezervo plaukikai, jei vienas iš finalininkų atsisakytų dalyvauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją