Vytauto Didžiojo universiteto kovotoja Aida Vasiliauskaitė individualiose kovose iškovojo bronzos medalį, tokiu pačiu džiaugėsi Lietuvos dziudo komanda, kurią sudarė atletai iš Lietuvos sporto universiteto (LSU), Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Lietuvos karo akademijos (LKA).

Nors čempionato pradžia nesusiklostė sėkmingai taip, kaip planavo ir norėjo sportininkai bei jų treneriai, tačiau jo pabaiga suteikė džiugių emocijų.

VDU kovotoja Aida Vasiliauskaitė svorio kategorijoje iki 63 kg iškovojo bronzos medalį. Arti prizininkių pakylos liko LSU studentė Miglė Julija Dudėnaitė, savo svorio kategorijoje užėmusi 5-ą vietą.

Paskutinę čempionato dieną vyko komandinės kovos. Pirmieji rezultatu 4:0 buvo įveikti čekų kovotojai, antrieji krito Bosnijos ir Hercegovinos atstovai (6:0).

Ketvirtfinalyje Lietuvos komanda susitiko su prancūzais iš „Grenoble Alpes“ universiteto.

Komandų kova baigėsi lygiosiomis – 3:3. Esant tokiam rezultatui yra traukiami burtai, po kurių paaiškėjo, kad dėl lemiamo taško kovos Kęstutis Vitkauskas.

Jis susitiko su Prancūzijos atstovu, kuris asmeninėse varžybose buvo iškovojęs sidabro medalį. Lietuviui kovą pavyko laimėti ir tai lėmė komandos patekimą į pusfinalį.

Jame nusileista varžovams iš Ukrainos, kurie tapo nugalėtojais. Kovoje dėl trečios vietos buvo iškovota pergalė prieš Paryžiaus „Est Creteil“ universiteto komandą.

Lietuvos komandą, kuri iškovojo bronzos medalius, sudarė Sandra Žievytė, Kęstutis Vitkauskas, Dalia Mackonytė, Titas Kasparavičius, Miglė Julija Dudėnaitė, Lukas Lažauninkas (visi LSU), Vaiga Čečytė, Kostas Butkus, Aida Vasiliauskaitė (visi VDU) ir Marijus Mitrochinas (LKA).

Priminsime, kad Lietuvos delegacijai, kurią sudarė apie 130 dalyvių ir kurie varžėsi dešimtyje sporto šakų, šie apdovanojimai papildė medalių kraitį iki 12-os: 6-is (2 aukso, 2 sidabro ir 2 bronzos) medalius iškovojo šachmatininkai, du (sidabro ir bronzos) medalius pridėjo paplūdimio vaikinų ir merginų komandos bei taip pat du (aukso ir sidabro) medalius iškovojo vaikinų krepšinio trijulių komandos.

Europos universitetų žaidynės vyksta kas dvejus metus. Belgrade turėjusios vykti žaidynės buvo nukeltos dėl pandemijos ir jų rengimo teisę perėmė Lodzės miestas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją