S. Plytnykaitė finale distanciją įveikė per 55,94 sek. ir pagerino pusfinalio rezultatą (57,17 sek.). Finale pasiektas rezultatas – sportininkės karjeros rekordas.

Antrą vietą užėmė kroatė Jana Pavalič (56,66), trečia – Didžiosios Britanijos plaukikė Skye Carter (57,24 sek.).

„Smiltė finale susitvarkė su jauduliu ir savo emocijomis, ko nepadarė jos pagrindinė konkurentė kroatė Jana Pavalič (56,33). Smiltė pasiekė geriausią karjeros rezultatą ir parodė charakterį.

Labai džiaugiamės. Nors medalis buvo planuotas, bet auksinės prabos nesitikėjome. Tačiau tikslų šiame festivalyje dar turime, todėl gazo neatleisime“, – sakė Lietuvos plaukikų komandos vadovas Kęstutis Steponavičius.

Kęstutis Steponavičius

Netrukus po pergalingo finišo S. Plytnykaitė vėl šoko į baseiną, tik šį kartą kartu su Kristupu Trepočka, Kostu Vaičiūnu ir Patricija Geriksonaite dalyvavo mišrioje komandinėje estafetėje 4 x 100 m laisvuoju stiliumi.

Lietuvos komanda distanciją įveikė per 3 min. 38,30 sek. ir nusileidę tik Italijos komandai iškovojo sidabrą.

„Negalėjau patikėti atplaukusi, net ašaros susikaupė. Labai džiaugiuosi ir labai noriu visiems padėkoti.

Labai džiaugiuosi komandos medaliu, kad plaukėme dar greičiau nei atrankoje ir sugebėjome Lietuvai laimėti antrąjį medalį“, – sakė S. Plytnykaitė.

„Tikri šaunuoliai, tikra komanda. Nors Smiltė buvo išnaudojusi visas jėgas savo finale, bet kolegos sugebėjo kompensuoti. Didžiuojamės“, – sakė K. Stepomavičius.

Antradienį lietuviai iš viso dalyvavo penkiose finalinėse plaukimo varžybose.

Lietuvai festivalyje atstovauja 55 sportininkai, kurie varžosi aštuoniose sporto šakose – badmintonas, dviračių sportas, dziudo imtynės, gimnastika, krepšinis, lengvoji atletika, plaukimas, tenisas.

Prasidėjo Europos jaunimo olimpinis festivalis

Medalius Europos vasaros jaunimo olimpiniuose festivaliuose yra iškovoję plaukikai Rūta Meilutytė ir Danas Rapšys, lengvaatletė Modesta Justė Morauskaitė, krepšininkas Domantas Sabonis, gimnastas Robertas Tvorogalas, ieties metikė Liveta Jasiūnaitė ir kt. Iš viso nuo 2003 metų lietuviai iš olimpinių vasaros festivalių iki žaidynių Slovakijoje parsivežė 34 medalius.

Primename, jog prieš savaitę Lietuvos plaukimo federacija (LPF) skubiai persvarstė savo pačios sprendimą išbraukti Smiltę Plytnykaitę iš Europos jaunimo olimpiniame festivalyje startuosiančios šalies rinktinės sudėties.

Delfi prieš savaitę rašė, jog S. Plytnykaitė buvo suspenduota po liepos pradžioje Otopenyje (Rumunija) vykusio Europos jaunimo čempionato. Delfi žiniomis, paskutinį pirmenybių vakarą Lietuvos ir kitų šalių plaukikai pažymėjo sportininkų viešbutyje iškeldami vakarėlį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją