Patyręs D. Momkus per tris raundus atliko 219 smūgių ir pasiekė solidų PAR +3 rezultatą. Beje, uždaro Lietuvos golfo čempionato nugalėtoju jis tapo pirmą kartą.

„Buvau pasiruošęs, jaučiausi, kad esu geros formos, todėl tikėjausi nugalėti. Tik nesitikėjau tokio gero rezultato. Tas dar labiau džiugina“, – teigė D. Momkus.

D. Momkus savo rezultatus Sostinių golfo klubo lauke gerino kasdien. Pirmą dieną jam prireikė 75 smūgių, antrąją – 73, trečiąją – 71.

„Sąlygos čempionate buvo labai geros, oras puikus. Paskutinę dieną išvis buvo tobula temperatūra, todėl žaidimas buvo komfortiškas. Laukas puikiai paruoštas. Pats stebėjau, kaip aikštyno darbuotojai dėjo visas pastangas, kad sąlygos žaisti būtų tikrai geros“, – pasakojo D. Momkus, kuris šią vasarą ketina jaunimui mesti iššūkį ir atvirosiose šalies pirmenybėse.

Sidabro medalis atiteko Valentui Ivančenkai (PAR +14), bronzos – Pierre‘ui Norgrenui (PAR +21).

Tarp moterų pirmą sykį triumfavusi A. Skolskytė iš viso atliko 244 smūgius (PAR +28). Ji taip pat kukliausiai pasirodė pirmąją dieną, kuomet prireikė 85 smūgių. Vėliau antras raundas buvo baigtas su 81 smūgiu, trečias – su 78 smūgiais. Visuose raunduose tai buvo geriausi rezultatai.

„Prieš prasidedant sezonui buvau išsikėlusi tikslą laimėti Lietuvos uždarąjį čempionatą, tačiau sunkus sezono startas neleido drąsiai apie tai galvoti. Vis tik pasitikėjau savo žaidimu ir žinojau, kad galiu varžytis“, – sakė A. Skolskytė.

Lietuvos golfo čempionatas

Ji neslepia, kad pirmųjų dienų rezultatai buvo šiek tiek prastesnis nei norėtasi, bet džiugina tai, jog trečią diena pavyko sužaisti geriausią asmeninį raundą.

„Paskutinės varžybų dienos metu pavyko eliminuoti ilgo žaidimo klaidas, tačiau vis tiek praradau nemažai smūgių aplink „green'us“, – kalbėjo Lietuvos čempionė. – Pirmas dvi dienas oro temperatūra buvo aukšta, todėl buvo sunkiau žaisti ir po žaidimo jautėsi didesnis nuovargis. Sostinių golfo klubo laukas nėra labai sudėtingas, tad didelių iššūkių nesukėlė.“

Sidabro medalį iškovojo jauniausia čempionato dalyvė Patricija Ulozaitė (PAR +35), bronza tenkinosi Miglė Rusteikaitė (PAR +43).

Taip pat čempionato išsidalino apdovanojimus ir skirtingose amžiaus grupėse.

„Mid-Am“ vyrų grupėje pirmą vietą užėmė Donatas Puodžiukynas, antrąją – Edvinas Ruzgas, trečiąją – Matas Sereika. Analogiškoje moterų grupėje prizininkėmis tapo M. Rusteikaitė (1 vieta), Zita Jakimavičienė (2 vieta) ir Eglė Norgren (3 vieta).

50-59 metų veteranų grupėje pirmas buvo D. Momkus, antras – P. Norgrenas, trečias – Mikaelis Ljungbergas. Moterų tarpe dalyvavo vienintelė Neringa Mackelienė.

Vyriausių (60+) grupėje nugalėtojų vardai atiteko Jonui Tamuliui ir Džildai Antanavičienei.

Lietuvos čempionate dalyvavo ir žinomi golfo mylėtojai – olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, atlikėjas Justinas Jarutis ir buvęs krepšininkas Giedrius Aidietis.

Tai – ne vienintelis Lietuvos golfo čempionatas metuose. Jau rugpjūčio 5-7 dienomis „The V Golf Golf Club“ aikštyne vyks atviras Lietuvos „Match Play“ čempionatas, o rugpjūčio 19-21 dienomis Europos centro golfo aikštyne bus rengiamas atviras Lietuvos mėgėjų golfo čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją