M. Žiūkas 35 km distanciją įveikė per 2 val. 34 min ir 16 sek. ir pagerino (neoficialų) Lietuvos rekordą. Savo ruožtu A. Mastianica finišo liniją pasiekė po 2 val. 36 min. ir 25 sek. ir pagerino asmeninį rekordą.

Pasaulio čempionu tapo italas Massimo Stano (2:23:14), pagerinęs pasaulio čempionatų rekordą.

Sidabro medalį iškovojo Azijos rekordą pagerinęs japonas Masatora Kawano (2:23:15), o bronzą laimėjo asmeninį rekordą pasiekęs švedas Perseusas Karlstromas (2:23:44).

Iš viso startavo 50 dalyvių, 10 iš jų distancijos nebaigė.

35 km sportinio ėjimo varžybos pasaulio čempionate vyko pirmą kartą. Anksčiau ši distancija buvo 50 km, tačiau ji sutrumpinta ir pritaikyta tiek vyrams, tiek moterims.

Priminsime, kad M. Žiūko pagrindinė rungtis yra 20 km distancija, tačiau dėl teigiamo koronaviruso testo rezultato jis į šias varžybas pasaulio čempionate nespėjo.

Katare prieš trejus metus vykusiame pasaulio čempionate M. Žiūkas 20 km distanciją alinančiomis sąlygomis įveikė 11-as. A. Mastianica tuomet Dohoje startavo dar 50 km distancijoje ir finišavo 15-as.

Iš viso pasaulio čempionate Oregone dalyvavo 9 Lietuvos lengvaatlečiai ir namo jie grįžo ne tuščiomis. Įspūdingą šou disko metimo sektoriuje surengė 19-metis Mykolas Alekna ir 31-erių Andrius Gudžius, iškovoję atitinkamai sidabro ir bronzos medalius. Lietuvius aplenkė tik M. Aleknos tėčio Virgilijaus pasaulio čempionatų rekordą pagerinęs slovėnas Kristjanas Čehas.

Istorinę 10-ą vietą ieties metimo sektoriuje užėmė Liveta Jasiūnaitė, geriausiu savo bandymu finale įrankį nuskraidinusi 58,97 m. Tarp geriausių bėgikių į 400 m rungties pusfinalį patekusi Modesta Morauskaitė į finalą neprasibrovė ir galutinėje įskaitoje liko 21-a.

Sekmadienį baigėsi Judžine liepos 15-24 dienomis vykęs pasaulio lengvosios atletikos čempionatas, tačiau daugiau nei dvigubai pagausėjusi Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė dar startuos Europos čempionate, kuris rugpjūčio 15-21 dienomis vyks Miunchene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją