Judžine vykusiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate du lietuviai stojo ant prizininkų pakylos. 19-metis Mykolas Alekna geriausiu savo bandymu diską nusviedė 69,27 m ir iškovojo sidabro medalį.

Jam įkandin su 67,55 m rezultatu bronzos medalį laimėjo A. Gudžius, o nugalėtoju tapo slovėnas 23-ejų Kristjanas Čehas, įrankį numetęs 71,13 m ir pagerinęs Virgilijui Aleknai priklausiusį pasaulio čempionatų rekordą.

Buvęs pasaulio ir Europos čempionas A. Gudžius pabrėžė, kad dabar labai svarbu bus koncentracija ir nusiteikimas. Mat pasaulio ir Europos čempionatus skiria vos mėnesis. Senojo žemyno pirmenybės Miunchene vyks rugpjūčio 15-21 dienomis.

„Kaip žinia, visi geriausi – europiečiai. Tad ar Europos, ar pasaulio čempionatas, ar olimpinės žaidynės – nelabai yra skirtumo disko metimo sektoriuje. Šeši europiečiai tikrai kovos dėl medalių, – kalbėjo A. Gudžius, kalbėdamas apie būsimus varžovus Bavarijos sostinėje.

Ar pavyks išsaugoti aukštą sportinę formą iki kito mėnesio vidurio?

Trenerio Vaclovo Kidyko auklėtinis nusijuokė: „Nelabai tos formos pavyko realizuoti Judžine. Tikiuosi, kad prie šio rezultato (67,55 m) pavyks Miunchene pridėti pusmetrį ar metrą. Noriu realizuoti save, o kaip bus su vietomis, matysime. Dabar tokia karta ir tokia konkurencija, rezultatai kyla.

Praėjo tie laikai, kai su 65 m laimėdavo aukso medalius. Dabar normatyvai aukštesni už tuos rezultatus, su kuriais anksčiau medaliai buvo laimimi. Natūralu, juda technologijos, technika, pasirengimas. Dabar šeši geriausi pasaulio disko metikai meta skirtinga technika, turi skirtingus pasiruošimo planus ir rezultatai ypatingai aukšti.“

Disko metikas teigė nejaučiantis didelio nerimo, kad daug jaunesni varžovai meta įrankį toliau. „Aišku, su metais jauni stiprės, bet dar pora metų tas europiečių šešetas tikrai laikysis. Čia sportas, nežinai, kas gali nutikti. Reikia džiaugtis, ką turime dabar“, – sakė jis.

Anot A. Gudžiaus, laikas iki Europos čempionato tikrai neprailgs, o jo ir likę ne tiek daug. Svarbiausia, kad Europoje apskritai Andriui sekasi – 2017 metais Londone tapo pasaulio čempionu, o 2018 metais Berlyne aukščiausios prabos medaliu pasipuošė Europos čempionate.

„Apskritai man Europoje dalyvavimas visai neblogas. Savo ruožtu antrą kartą Šiaurės Amerikoje varžybose dalyvavau, antrą kartą su medaliu (2010 metais Kanadoje tapo pasaulio jaunių čempionu, 2022 metais pasaulio čempionate laimėjo bronzą). Man Europoje patinka dalyvauti varžybose“, – apie būsimą išvyk į Miuncheną kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją