Kelialapį į Europos čempionatą savo sąskaitoje turinčios lietuvės B grupės pusfinalyje po dramatiškos kovos 2-1 (14:21, 21:11, 24:22) įveikė pajėgią Čekijos komandą Barborą Hermannovą ir Marie-Sarą Stochlovą.

Trečiame sete lietuvės buvo atsidūrusios ties prarajos riba, kai atsiliko 11:14. Nepaisant to, E. Kliokmanaitė ir M. Paulikienė sugebėjo išsigelbėti ir išlyginti rezultatą. Vėliau vyko dramatiška kova, kuri baigėsi lietuvių triumfu.

B grupės finale Lietuvos paplūdimio tinklininkės kur kas užtikrinčiau 2-0 (21:12, 21:14) įveikė olandes Emi van Driel ir Pleun Ypmą.

Savo varžoves aštuntfinalyje lietuvės sužinos vėliau.

Vyrų turnyro C grupės pusfinalyje lietuviai Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius 0-2 (10:21, 19:21) pralaimėjo vieniems turnyro favoritų šveicarams Marco Krattigeriui ir Florianui Breerui.

Kovoje dėl trečiosios vietos grupėje A. Knašas ir P. Stankevičius po dramatiško mūšio 2-0 (22:20, 14:21, 18:16) palaužė kanadiečius Samuelį Schachterį ir Danielį Dearingą bei pateko į atkrintamąsias varžybas.

Tokio lygio turnyro atkrintamosiose varžybose ši Lietuvos vyrų pora žais pirmą sykį.

Bendrą turnyro Maroke prizų fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.

Lenkijoje vykstančiame „Pro Beach Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyre pergalingai startavo Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

Lietuviai C grupės pusfinalyje 2-0 (21:14, 21:13) pranoko lenkus Piotrą Groszeką ir Kamilą Warzochą, o finale 2-0 (21:16, 22:20) palaužė norvegus Markusą Molą ir Sveiną Solhaugą.

Pirmoji vieta grupėje lietuviams atvėrė duris tiesiai į ketvirtfinalį.

B grupės pusfinalyje Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičus 0-2 (14:21, 14:21) nusileido lenkams Miloszui Krukui ir Mikolajui Miszczukui.

Moterų turnyro A grupės pusfinalyje Lietuvos paplūdimio tinklininkės Irina Zobnina ir Danielė Kvedaraitė po atkaklios kovos 0-2 (19:21, 23:25) pralaimėjo turnyro favoritėms lenkėms Katarzynai Kociolek ir Martai Lodej.

Šios dvi Lietuvos poros šeštadienį ryte kovos dėl trečių vietų grupėse ir likusių kelialapių į atkrintamąsias varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją