31-erių šachmatų garsenybė pasaulio čempiono vardą išlaikė devynerius metus. Pirmąsyk titulą jis iškovojo 2013-aisiais būdamas 22-ejų, po to apgynė karūną dar keturis kartus.

„Nesu motyvuotas daryti tai dar sykį. Tiesiog nejaučiu, kad iš to kažką gaučiau. Sutinku, jog mačas būtų įdomus ir papildytų istoriją, bet paprasčiausiai neketinu žaisti“, – savo paties tinklalaidėje sakė M. Carlsenas.

Tokį sprendimą jis teigė brandinęs daugiau nei metus. Šachmatų genijus patikino, jog keliolika partijų trunkanti sekinanti kova vienas prieš vieną anaiptol neteikia daug malonumo.

„Tačiau man patinka dalyvauti turnyruose, aš tikrai neketinu mesti šachmatų“, – gerbėjus bent iš dalies nuramino šachmatininkas, kuris didmeistriu tapo sulaukęs 13-os, o nuo 19-os yra geriausias pasaulio žaidėjas.

Mačuose dėl titulo jis dukart nurungė indą Viswanathaną Anandą, vėliau palaužė rusą Sergejų Kariakiną, amerikietį Fabiano Caruana ir galiausiai tą patį J. Nepomniaščį.

Pasitraukus norvegui, J. Nepomniaščio priešininku kovoje dėl pasaulio čempiono laurų taps antrą vietą pretendentų turnyre užėmęs kinas Dingas Lirenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją