E. Pattersson ir J. Mahučich peršoko į 2.02 m aukštį pakeltą kartelę, tačiau australė tą padarė pirmu kartu, o ukrainietei prireikė antrojo bandymo. Tai E. Patterson lėmė aukso medalį, o ukrainietei atiteko sidabras.

Trečią vietą iškovojo italė Elena Vallortigara, kuri 2.00 m peršoko iš pirmo karto. Iryna Geraščenka taip pat įveikė 2.00 m aukštį, tačiau tą padarė antru bandymu.

Šuolių į aukštį moterų finalo rezultatai:

1.Eleanor Patterson (Australija)2.02
2.Jaroslava Mahučich (Ukraina)2.02
3.Elena Vallortigara (Italija)2.00
4.Iryna Iryna Geraščenka (Ukraina)2.00
5.Nicola Olyslagers (Australija)1.96
5.Safina Sadullajeva (Uzbekistanas)1.96
7.Karmen Bruus (Estija)1.96
8.Nadežda Dubovickaja (Kazachstanas)1.96
9.Lamara Distin (Jamaika)1.93
10.Daniela Satnciu (Rumunija)1.93
11.Kimberly Williamson (Jamaika)1.89
12.Lia Apostolovski (Slovėnija)1.89
Šuolių į aukštį moterų rungties finalo rezultatai

Jaroslava Mahučich, Eleanor Patterson, Elena Vallortigara

Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą čempionate yra uždrausta varžytis Rusijos ir Baltarusijos lengvaatlečiams. Dėl šaliai agresorei taikomų sankcijų čempionate nėra lietuviams puikiai pažįstamos šuolininkės į aukštį, pasaulio ir olimpinės čempionės Marijos Lasickienės.

Iš viso kvalifikacijoje varžėsi 30 šuolininkių. Čia 23-ejų metų Urtė Baikštytė įveikė 186 cm aukštį, planetos pirmenybių debiutantė su dar trimis dalyvėmis pasidalijo 21-ą vietą ir į finalą nepateko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją