Praėjusį penktadienį posėdžiavęs LPF vykdomasis komitetas nutarė pašalinti Smiltę Plytnykaitę iš rinktinės, kuri po savaitės startuos Europos jaunimo olimpiniame festivalyje.

Toks sprendimas priimtas jaunimo rinktinės vyriausiajam treneriui Pauliui Andrijauskui pateikus ataskaitą apie sportininkų drausmės pažeidimus Otopenyje.

Delfi žiniomis, paskutinį čempionato vakarą dalyvių viešbutyje vyko vakarėlis, kuriame linksminosi Lietuvos ir kitų šalių plaukikai.

LPF nusprendė sudaryti specialią komisiją, kuriai bus pavesta atlikti vidinį tyrimą ir įvertinti jaunųjų atletų elgesį, o taip pat rinktinės trenerių darbą bei atsakomybes.

Bet S. Plytnykaitė buvo nubausta skubos tvarka. Anot LPF generalinio sekretoriaus Justo Achramavičiaus, komisijos išvadų nelaukta, nes Banska Bistricoje (Slovakija) sekmadienį prasidėsiantis olimpinis festivalis – jau ant nosies.

„Kaip suprantu, ten buvo skirtingo lygio pažeidimai, bet nelabai noriu komentuoti – tai tirs komisija“, – Delfi sakė J. Achramavičius.

Neoficialiomis žiniomis, LPF vykdomojo komiteto posėdžio metu bausmė trenerio Kęstučio Steponavičiaus auklėtinei buvo motyvuojama ir tuo, jog jos atveju sportinės disciplinos pažeidimų būta ir anksčiau.

Tačiau Delfi kalbintas 15-metės sportininkės tėvas Justinas Plytnykas tai kategoriškai neigė ir vylėsi, jog federacija dar pakeis savo poziciją – antraip neatmeta galimybės imtis teisinių priemonių.

Smiltė Plytnykaitė (Foto: Tautvydas Juknevičius/ltuswimming.com)

S. Plytnykaitės pavardė pirmą kartą nuskambėjo prieš kelerius metus, kuomet ji pagerino du iki tol Rūtai Meilutytei priklausius Lietuvos mergaičių (iki 12 metų) rekordus 100 m plaukimo krūtine ir 100 m kompleksinio plaukimo rungtyse.

Europos jaunimo čempionate sportininkė iš Nemenčinės finalų nepasiekė, o arčiausiai tikslo buvo plaukdama 50 m laisvu stiliumi, kuomet užėmė devintą vietą.

Delfi šaltinių teigimu, iš septynių penktadienį posėdyje dalyvavusių vykdomojo komiteto narių prieš nuobaudą jaunajai plaukikei balsavo tik naujasis LPF prezidentas Saulius Binevičius. Su juo pirmadienį susisiekti nepavyko.

Vis dėlto situaciją trumpai pakomentavo jaunimo rinktinei Otopenyje vadovavęs treneris P. Andrijauskas.

„Nesame kažkokie ypatingai griežti, bet pažeidimų buvo daug, ir tai tęsiasi ne pirmus metus. Visada stengėmės susitvarkyti be tokių nuobaudų, bet nori nenori kažkada prieini tašką, kai daugiau niekas nebeveikia.

Man sunku vertinti, iš kur tos problemos – nesu jos (S. Plytnykaitės – Delfi) treneris, nedirbu su ja kiekvieną dieną, kartu praleidome tik porą mėnesių stovyklose arba varžybose. Bet faktas, kad šiuolaikiniai vaikai kartais nesupranta, kas yra profesionalus sportas, treniruočių režimas“, – Delfi kalbėjo 37-erių specialistas, praeityje pats dalyvavęs olimpinėse žaidynėse.

Smiltė Plytnykaitė (Foto: Tautvydas Juknevičius/ltuswimming.com)

Jis teigė federacijai siūlęs sudrausminti ir kitus Europos jaunimo čempionato pabaigą pernelyg audringai paminėjusius lietuvius.

„Aš federacijai pateikiau rekomendacijas, kaip būtų galima nubausti visą komandą. Vertinau tris paprastus dalykus: ar per visą sezoną buvo kokių nors nusižengimų, ar jų buvo čempionato metu ir galiausiai paskutinį varžybų vakarą. Kai kurie vaikai visus metus labai sąžiningai dirbo, kiek man žinoma, jie suklydo tik vieną kartą. Smiltės atveju, nusižengimų buvo ir sezono metu, ir varžybų metu, ir tą nelemtą paskutinę naktį.

Kitas dalykas, jog nė vienas iš jų neliks kažkaip neįspėtas. Visi gaus tam tikrų nuobaudų, bet dabar federacijoje dėl to ir vyksta tyrimas. Aš tikrai nerekomendavau bausti tik vieną žmogų, noriu, kad visi vaikai tokiose varžybose kaip Europos čempionatas elgtųsi tvarkingai“, – sakė P. Andrijauskas.

Lietuvai Rumunijos sostinės Bukarešto priemiestyje vykusiose pirmenybėse atstovavo 12 plaukikų, tarp kurių sėkmingiausiai pasirodė Daniilas Pancerevas. 18-metis klaipėdietis visas tris savo rungtis – 100 ir 200 m laisvu stiliumi bei 200 m kompleksinio plaukimo – baigė penktas.

Tuo metu Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Lietuvos delegaciją sudarys 54 sportininkai, tarp kurių bus 11 plaukikų.

Dar šešis atletus LPF deleguos į rugpjūčio pabaigoje Limoje (Peru) laukiantį pasaulio jaunimo čempionatą. Šioje rinktinėje bus Silvija Statkevičius, D. Pancerevas, Tomas Lukminas, Danielis Kvederis, Rokas Jazdauskas ir Kirilas Stepanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją