Po pirmojo jos triumfo prestižiškiausioje lengvosios atletikos rungtyje prieš 13 metų Berlyne (2009 metais), Sh. Frazer-Pryce dar kartą įrodė savo pranašumą prieš galingiausias varžoves.

100 m ji nuskriejo per 10,67 sek. Tai rekordinis šios rungties laikas pasaulio čempionų istorijoje.


Ant prizininkų pakylos lipo dar dvi jos tautietės – sidabrą laimėjo Shericka Jackson (10,73 sek.), o bronzą – olimpinė čempionė Elaine Thompson-Herah (10,82 sek.).


Iš viso Sh. Frazer-Pryce sąskaitoje turi dešimt pasaulio čempionato titulų. Ji yra vienintelė moteris, iškovojusi penkis aukso medalius toje pačioje rungtyje. Vyrų grupėje šešis titulus pasaulio čempionatuose yra pavykę laimėti šuolininkui su kartimi Sergejui Bubkai, penkis – disko metikui Larsui Riedeliui.


Sh. Frazer-Pryce auksą sprinto rungtyje prieš tai laimėjo 2009 metais Berlyne, 2013 metais Maskvoje, 2015 metais Pekine ir 2019 metais Dohoje. Dar kartą ji triumfavo 200 m bėgimo rungtyje ir keturis kartus estafetėje.

Daugiau pasaulio čempionato aukso medalių už ją turi tik JAV atstovė Allyson Felix (13) ir jamaikietis Usainas Boltas (11).

„Jaučiuosi palaiminta, kad turiu tokį talentą ir galiu dar bėgti būdama 35-erių ir susilaukusi vaiko. Tai galbūt įkvėps moteris, kad jos gali bet kuriuo atveju tęsti savo kelionę , – kalbėjo po bėgimo Sh. Fraser-Pryce. – Net negaliu įsivaizduoti skaičiaus nesėkmių, po kurių vis grįždavau. Nuolat primenu, kad kartais visas šis triumfas net ne dėl sugebėjimų, o dėl tinkamo laiko. Aš nepaprastai džiaugiuosi, kad galėjau vėl laimėti.“

Vyrų rutulio stūmimo finale taip pat neapsieita be rekordo. Gigantų dvikovoje Ryanas Crouseras įveikė titulą ginusį Joe Kovacsą įrankį nustūmęs 22,94 m. Tai naujasis pasaulio čempionatų rekordas.

J. Kovacsas iškovojo sidabrą su geriausiu 22,89 m rezultatu ir neteko galimybės triumfuoti trečiose planetos pirmenybėse iš eilės (laimėjo 2015 ir 2019 metais).

Bronza atiteko Joshui Awotunde (22,29 m). Ant prizininkų pakylos stovėjo visi trys JAV atstovai.

Diena anksčiau lygiai taip pat 100 m distancijoje triumfavo trys JAV atstovai.


JAV apdovanojimų taupyklę sekmadienį papildė įspūdinga amerikiečių dvikova šuolių su kartimi sektoriuje.

Auksą laimėjo olimpinė čempionė Katie Nageotte, kuri 4,85 m aukštį įveikė pirmuoju bandymu, o jos kolegė Sandi Morris tą patį rezultatą protokoluose įtvirtino tik antruoju mėginimu.

Bronza atiteko australei Ninai Kennedy (4,80 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją