„Challenger“ serija buvo pristatyta 2020 metais, siekiant skatinti regbio vystymąsi visame pasaulyje ir sudaryti sąlygas komandoms patekti į pasaulio seriją („Rugby Sevens World Series“). Praėjusiais metais „Challenger“ serijos turnyras neįvyko dėl pandemijos.

Čilėje varžysis po 12 vyrų ir moterų komandų iš šešių žemynų. Varžybos vyks olimpinių žaidynių turnyro formatu. Komandos yra suskirstytos į tris grupes po keturias komandas.

Burtai lėmė, kad Lietuvos rinktinė pateko į D grupę kartu su pasaulio regbio-7 serijoje patirties jau turinčiomis Vokietija ir Uganda, bei su Urugvajaus regbininkais.

A grupėje šeimininkė Čilė žais su Pietų Korėja, Papua Naująja Gvinėja ir Sakartvelu. B grupėje varžysis Honkongas, Tonga, Jamaika ir Zimbabvė.

Moterų turnyre dalyvaus Čilė, Kinija, Kenija ir Pietų Afrika (D grupė), Lenkija, Belgija, Papua Naujoji Gvinėja ir Argentina (E grupė), Japonija, Kazachstanas, Kolumbija ir Meksika (F grupė).

Po dvi geriausias komandas iš kiekvienos grupės bei dvi geriausios trečiąsias vietas užimsiančios ekipos pateks į ketvirtfinalį.

Pasaulio regbio federacijos varžybų direktorius Nigelas Cassas sakė: „Pasaulio regbio-7 „Challenger“ serija yra gyvybiškai svarbi mūsų ambicinguose planuose plėtojant sportą visame pasaulyje. Nugalėtojams atiteks nuostabus prizas – galimybė pilnavertiškai žaisti pasaulio serijoje. Čilėje tris dienas truksiantis renginys bus intensyvus nuo pat pradžios iki pabaigos.“

Jis pridūrė, kad regbio-7 disciplina šiuo metu labiausiai prisideda prie regbio augimo, ypač besivystančiose šalyse.

„Po Tokijo olimpinių žaidynių, kuris sulaukė didžiulio naujų regbio gerbėjų susidomėjimo visame pasaulyje, trumpo formato regbio-7 sportas sparčiai plečiasi. Jis žmones žavi savo dinamiškumu, sumanumu bei jaudinančiomis akimirkomis“, – teigė N. Cassas.

Lietuvos regbio-7 rinktinė į pasaulio regbio-7 „Challenger“ seriją buvo pakviesta po sėkmingų pasirodymų Europos čempionato elitiniame „Championship“ divizione. Praėjusiais metais Lietuvos regbininkai Europoje buvo ketvirti, o šiemet – septinti. Artėjantį savaitgalį Rumunijoje Lietuvos regbio-7 rinktinė dalyvaus pasaulio čempionato atrankos turnyre.

Regbio-7 gerbėjams likusi sezono dalis nusimato labai įdomi. Liepos 29-31 dienomis vyks „Sandraugos“ žaidynės Birmingeme, vėliau – minėtoji „Challenger“ serija Čilėje. 2021-2022 metų pasaulio regbio-7 serijos finalinis etapas rugpjūčio 27-28 dienomis vyks Los Andžele, o didžiausias metų renginys – pasaulio regbio-7 čempionatas bus surengtas rugsėjo 9-11 dienomis Pietų Afrikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją