Pastarąjį sezoną A. Malašinskas pradėjo EHF Čempionų lygoje rungtyniavusiame Zaporožės „Motor“ klube, tačiau dėl prasidėjusio karo buvo priverstas palikti Ukrainą ir sezoną baigė Ispanijos Leono „Ademar“ komandoje.

„Iki sezono pabaigos turėjau galiojantį kontraktą su veiklą sustabdžiusiu „Motor“ klubu, ir kol tęsėsi čempionatai, atsisakiau derybų su visais kitais klubais. Tačiau su Ukrainos čempionais ankstesnė sutartis baigėsi. Tapau laisvuoju agentu, nes klubas negalėjo vykdyti naujo kontrakto sąlygų. Tik tada pradėjau žvalgytis ir domėtis kitų komandų pasiūlymais. Likti Ispanijoje siūlė ir „Ademar“ klubas, tačiau iki rimtų derybų nepriėjome. „Ademar“ biudžetas per mažas ir realiai neatitiko mano lūkesčių. Tuo metu sulaukiau labai įdomaus „Melsungen“ klubo pasiūlymo ir ilgai nesvarstęs priėmiau kvietimą žaisti Vokietijos čempionate“, – rankinis.lt sakė A. Malašinskas.

Pasibaigusiame Vokietijos čempionate „Melsungen“ rankininkai užėmė 8-ą vietą tarp 18 komandų. 2005 metais „Bundesliga“ debiutavęs „Melsungen“ klubas kitą sezoną kelia aukštesnius tikslus ir buria svarbiausių tarptautinių varžybų patirties turinčius rankininkus, tokius kaip A. Malašinskas.

„Melsungen“ gretas jau papildė keturis sezonus Čempionų lygoje su „Zagreb“ klubu rungtyniavęs 2020 m. Europos vicečempionas kroatas Davidas Mandičius bei praėjusį sezoną Europos lygos bronzos medalį su Plocko „Wisla“ laimėjęs ilgametis Lenkijos rinktinės vartininkas Adamas Morawskis.

„Klubo tikslai, ambicijos ir komplektuojama sudėtis labai motyvuoja. Maloniai nustebino ir klubo siekis mane prisivilioti jau pasibaigus sezonui. Sezono pabaigoje dauguma tokio lygio komandų jau yra susikomplektavusios savo sudėtis. Tai ir vidinis iššūkis man pačiam, nes labai viliojo noras išbandyti save „Bundesliga“ pirmenybėse. Nesu jaunuolis, kai gauni pajėgios Vokietijos aukščiausios lygos komandos pasiūlymą, sunku jam atsispirti. Neįsivaizdavau savęs žaidžiančio Vokietijoje tokio amžiaus, nes tai fizine jėga paremta lyga. Bet „Melsungen“ treneris mane įtikino, kur turiu privalumų ir kur galiu būti naudingas aikštėje“, – teigė metų kontraktą pasirašęs A. Malašinskas.

Net penkiuose Ispanijos klubuose – Irūno „Deportivo Bidasoa“, „Granollers“, Logronjo „Ciudad“, „Puerto Sagunto“ ir „Ademar“ rungtyniavęs A. Malašinskas tvirtina, kad didelę įtaką jo pasirinkimui turėjo būtent pokalbis su „Melsungen“ komandą treniruojančiu 42-ejų ispanu Roberto Garcia Parrondo.

Kaip žaidėjas dukart Čempionų lygą 2008 ir 2009 m. su „Real Ciudad“ klubu laimėjęs R. Parrondo įspūdingų pergalių pasiekė ir kaip treneris. 2019 m. Čempionų lygoje triumfavo ispano treniruojamas „Vardar“ klubas, o R. Parrondo buvo išrinktas geriausiu turnyro treneriu. Ispano treniruojama Egipto rinktinė tapo 2020 m. Afrikos čempione ir iškovojo kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes. Tokijuje Egiptas pateko į geriausiųjų ketvertą ir liko per žingsnį nuo medalių.

„Man visada imponavo Ispanijos treneriai, jų darbo stilius ir rankinio vizijos. Prieš pasirašant kontraktą su „Melsungen“ klubu, teko ilgokai bendrauti su treneriu. Man jis paaiškino ko iš manęs tikisi, kokie yra jo ir komandos lūkesčiai. Klausinėjau ir kitų rankininkų, žaidusių pas R. Parrondo. Tai stiprus treneris, galintis daug duoti žaidėjams ir visi sutartinai tvirtino, kad yra labai įdomu su juo dirbti. Laukiu debiuto „Melsungen“ komandoje ir labai tikiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas bus naudingas tiek man, tiek komandai“, – tvirtino su Vokietijos ekipa sezonui besiruošiantis A. Malašinskas.

Praėjusį sezoną Vokietijos aukščiausioje lygoje debiutavo kitas Lietuvos rankininkas Benas Petreikis. Tačiau lietuvio atstovaujama „N-Lubbecke“ komanda užėmė paskutinę vietą ir iškrito į žemesnį divizioną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją