Pirmąjį šių metų pusmetį LTOK pajamos siekė 8,5 mln. eurų. Didžiąją šių lėšų dalį sudarė iš bendrovės UAB „Olifėja“ mokėti dividendai bei paramai skirti 8 proc. nuo pajamų, gautų iš parduotų bilietų.

„Kadangi nuo liepos 1 dienos paramai skirtus 8 proc. bendrovė privalės pervesti tiesiai valstybei, galima sakyti, kad per pirmąjį pusmetį buvo surinktos beveik visos LTOK metų pajamos“, – sakė LTOK iždininkas Darius Čerka.

Nuo liepos 1-osios pasikeitė ir olimpinio sporto finansavimo tvarka. Iki šiol sportininkų rengimui skirtos lėšos sporto federacijas pasiekdavo iš dviejų šaltinių – valstybės ir LTOK. LTOK pagal numatytus kriterijus skirdavo olimpines stipendijas, kurios užtikrindavo socialines garantijas, o federacijoms – sportininkų rengimui olimpinėms žaidynėms skirtas lėšas. Nuo liepos federacijas ir sportininkus pasieks tik valstybės lėšos, o už valstybės sporto politikos įgyvendinimą bus atsakinga naujai įkurta Nacionalinė sporto agentūra (NSA).

LTOK išlaidos pirmąjį šių metų pusmetį siekė 5,7 mln. eurų. Didžiąja išlaidų dalį sudarė olimpinio sporto finansavimas – pasiruošimui Paryžiaus olimpinėms žaidynėms, olimpinėms stipendijoms, dalyvavimui Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse ir kt. buvo skirta 4,7 mln. eurų.

„Nežinios vis dar yra. Šiuo metu persitvarkome, deja, bet iki liepos 20 dienos atsisveikinsime su keturiais komandos nariais. Stengiamės, kad ši reorganizacija vyktų sklandžiai, o jai pasibaigus, toliau galėtume efektyviai vykdyti svarbius projektus“, – sakė olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Lietuvos olimpinio fondo (LOF) pirmojo pusmečio pajamos siekė 719 tūkst. eurų. LOF vadovas Mantas Marcinkevičius pasidžiaugė, kad jau per pirmąjį pusmetį pavyko įvykdyti 72 proc. metinio pajamų plano.

„Nepaisant to, kad šiuo metu daugeliui įmonių sunkus laikas, džiaugiamės, kad rėmėjai ir partneriai toliau mus palaiko, o mes projektais ir renginiais galime prisidėti prie visuomenės fizinio aktyvumo skatinimo bei olimpinių vertybių sklaidos“, – sakė M. Marcinkevičius.

Fondo išlaidos pirmąjį pusmetį siekį 461 tūkst. eurų, didžioji dalis lėšų buvo skirtos projektams ir renginiams.

Jau liepos 24 dieną Banska Bistricoje (Slovakija) prasidės 16-asis Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis. Renginyje Lietuvai atstovaus 55 sportininkai, kurie varžysis 8 sporto šakose.

„Kartu vyksta gydytojas, kineziterapeutai, du sporto psichologai, vežamės daug medicininės ir atsigavimui po krūvio skirtos įrangos. Viso to tikslas – ne tik padėti kuo geriau pasirodyti festivalyje, bet ir supažindinti su galimybėmis, kaip atsigauti po fizinių krūvių, kad šiuos metodus sportininkai galėtų pritaikyti ir ateityje“, – sakė LTOK Olimpinio sporto direkcijos vadovas, Lietuvos misijos vadovas festivalyje Einius Petkus.

Lietuvai Europos jaunimo olimpiniame festivalyje atstovausiantys sportininkai:

Badmintonas: Domas Pakštys, Viltė Paulauskaitė.

Dviračių sportas: Arnas Bilertas, Auksė Lekavičiūtė, Miglė Daneikaitė, Nikolas Klimavičius, Orinta Kiseliūnaitė, Titas Laurinavičius.

Dziudo imtynės: Barbora Endriekutė, Dovilė Gotto, Matas Norkevičius, Daniil Vincelovič, Algirdas Žulys, David Krmoyan.

Gimnastika: Daniil Korobkov, Kristijonas Padegimas, Matas Imbrasas.

Krepšinis: Dovydas Buika, Gantas Križanauskas, Juozas Virkutis, Kristupas Grybas, Kasparas Jakučionis, Kristupas Smirnov, Matas Buteliauskas, Matas Laurenčikas, Nedas Raupelis, Paulius Narvilas, Rokas Kreišmontas, Steponas Žilakauskis.

Lengvoji atletika: Karolina Vaitkevičiutė, Danielius Vasiliauskas, Aurėja Beniušytė, Justė Perveneckaitė, Upė Jurkšaitytė, Titas Kukšta, Gabija Mockutė, Orinta Navikaitė, Kamilė Petrauskaitė, Matas Janarauskas, Viltė Bubinaitė, Arminas Ačas.

Plaukimas: Smiltė Plytnykaitė, Sylvia Statkevičius, Patricija Geriksonaitė, Karilė Ališauskaitė, Vytė Gelažytė, Kristupas Trepočka, Guoda Stančikaitė, Guoda Tručinskaitė, Kostas Vaičiūnas, Mantas Kaušpėdas, Ieva Visockaitė, Rusnė Vasiliauskaitė.

Tenisas: Julius Aleksandrovas, Laima Vladson.

Europos jaunimo olimpinis festivalis vyks liepos 24-30 dienomis. Planuojama, kad jaunuosius sportininkus prezidentūroje kitą savaitę išlydės pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

LOF vadovas M. Marcinkevičius taip pat pristatė birželio 18 dieną Kaune vykusios Olimpinės dienos rezultatus. „Šis renginys, po dvejų metų pertraukos, vėl buvo toks, prie kokio esame pratę. Skaičiuojame, kad Kaune susirinko ir sportinėmis veiklomis džiaugėsi virš 20 tūkst. dalyvių“, – sakė jis.

Kitais metais Olimpinė diena birželio 3 dieną vyks Panevėžyje.

LTOK Olimpinio švietimo direkcijos vadovas Kasparas Šileikis birželį dalyvavo Senovės Olimpijoje (Graikija) vykusioje Tarptautinės olimpinės akademijos sesijoje.

Daugiau nei 100 renginio dalyvių, tarp kurių – ne tik nacionalinių olimpinių komitetų atstovai, bet ir olimpiečiai bei paralimpiečiai, didžiausią dėmesį skyrė olimpizmo plėtrai skaitmeniniame amžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją