Vis dėlto po trijų dienų įtemptos kovos ant vandens čempionų titulą iškovojo jachtos „TeKyla“ (kapitonas Algirdas Žižys) įgula.

Lietuvos jūrinio buriavimo vicečempionais tapo jachtos „Arabela-Auga“ (kpt. Raimondas Šiugždinis) įgula, o bronzą pelnė jachtos „Nida III“ (kpt. Arūnas Burkšas) įgula.

Kapitono A. Žižio vedama „TeKyla“ įgula 4-erių iš 5-erių įskaitinių lenktynių finišo liniją kirto pirma ir užtikrintai išplėšė pergalę, aplenkusi „Arabela-Auga“ įgulą 5 taškais. Pastaroji trečią vietą užėmusią „Nidą III“ aplenkė 2 taškais.

Pirmą dieną buriuotojai varžėsi ilgesnėse, navigacinėse lenktynėse, antrą ir trečią čempionato dieną buvo suplanuotos trumpos sportinės priešvėjinės-pavėjinės lenktynės, tačiau permainingi Baltijos orai neleido įvykdyti visos programos.

Dėl stipraus vėjo netrūko ir techninių problemų. Antrosios dienos lenktynių metu lūžo jachtos „Tango“ (kpt. Aidas Narbutas) vairalazdė, o jachtos „Dia“ (kpt. Tauras Rymonis) įgula jau pirmąją dieną dėl inventoriaus problemų negalėjo baigti navigacinių lenktynių distancijos, o antrąją dieną – startuoti.

Ir nors lemiamą čempionato dieną jie jau buvo pasiruošę grįžti prie starto linijos, vėjas turėjo kitų planų – sekmadienį lenktynės nebeįvyko.

Lietuvos jūrinio buriavimo (ORC) čempionato rezultatai:

1. TeKyla (kpt. Algirdas Žižys) – 4 t.
2. Arabela-Auga (kpt. Raimondas Šiugždinis) – 9 t.
3. Nida III (kpt. Arūnas Burkšas) – 11 t.
4. Rhino (kpt. Saulius Pajarskas) – 13 t.
5. Tango II (kpt. Aidas Narbutas) – 19 t.
6. Dia (kpt. Tauras Rymonis) – 28 t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją