Apie tai pranešė Tarptautinė sporto arbitražo taryba (ICAS), kurios žiniomis, A. Danilovičius buvo suimtas dar praėjusią gegužę.

„Sunku suvokti, kodėl nepriekaištingą reputaciją turinčiam asmeniui ikiteisminio tyrimo metu iškart pritaikyta pati griežčiausia kardomoji priemonė“, – rašoma ICAS pranešime.

A. Danilovičiui nemalonumai prasidėjo vasario pabaigoje, kuomet jis pasirašė peticiją, raginančią Rusiją nutraukti karinius veiksmus Ukrainoje.

Savo socialinio tinklo paskyroje teisėjas skelbė buvęs informuotas, jog nebegalės toliau dėstyti Baltarusijos valstybiniame universitete.

Primename, kad dėl Minsko paramos Rusijos agresijai baltarusių sportininkai buvo pašalinti iš daugumos sporto šakų varžybų kartu su rusais.

Atitinkami sprendimai buvo ginčijami CAS, tačiau reikšmingų laimėjimų teisme izoliuotam Rusijos ir Baltarusijos sportui pasiekti nepavyko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją