„Baltic League“ pirmenybės pradėtos rengti nuo 2018 metų. Šiame regioniniame čempionate yra kovoję Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Baltarusijos klubai. Anksčiau lygos nugalėtojais yra tapę Rygos „Lions“ bei Varšuvos „Eagles“ klubai.

Šiemet „Baltic League“ pirmenybės grįžo po dviejų metų pertraukos ir Vilniaus „Iron Wolves“ solidus žaidimas reguliariajame sezone užtikrino teisę pirmąsyk organizuoti lygos finalą Lietuvoje.

Su būsimais finalo oponentais iš Estijos vilniečiai šiemet jau kovėsi dusyk. Sezono pradžioje išvyka į Taliną pasibaigė skaudžiu pralaimėjimu 10-50, tačiau į antrą pirmenybių pusę įsibėgėję Vilniaus „Iron Wolves“ sugebėjo atsirevanšuoti namuose, kur sutriuškino varžovus 42-0.

Tiesa, rungtynėse Vilniuje estų komandai dėl traumos negalėjo padėti pagrindinis įžaidėjas, kuris vėl apsivilks „Kings“ marškinėlius sekmadienį. Taigi, finale galima tikėtis daug lygesnės, bekompromisės kovos.

Lemiamos „Baltic League“ finalo rungtynės vyks Vingio parko regbio stadione (M. K. Čiurlionio g. 112, Vilnius) ateinantį sekmadienį, liepos 10 d. Rungtynių pradžia – 12:00, o žiūrovai į stadioną patekti galės nuo 11:00.

Renginys nemokamas, organizatoriai kviečia į gamtos apsuptą stadioną užsukti ir žiūrovus su vaikais ar gyvūnais. Susirinkusiesiems įvykius aikštelėje komentuos ir suprasti amerikietiškojo futbolo niuansus padės patyrę komentatoriai, bet susipažinti su pamatinėmis šio sporto taisyklėmis galite ir čia.

Amerikietiškasis futbolas – sparčiai Europoje populiarėjanti sporto šaka, bet Lietuvoje pirmieji klubai įsikūrė tik 2016 metais. 2020 metais Vilniaus „Iron Wolves“ komandai pavyko pelnyti sidabrą Minske vykstančiame tradiciniame „Monte Clark Cup“ turnyre.

Be vilniečių Lietuvai šio sporto arenoje atstovauja ir Kauno „Dukes“ ekipa, kuri šiemet taip pat varžėsi „Baltic League“ pirmenybėse ir užėmė trečią vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją