Praėjusį savaitgalį M. Alekna diską Šiauliuose nusviedė 69 metrus ir ne tik tapo Lietuvos čempionu, bet ir pasiekė savo asmeninį geriausią rezultatą, kuris apskritai yra penktas šį sezoną pasaulyje.

Varžybos vyko kepinant 30 laipsnių karščiui, tačiau į tai Kalifornijoje studijuojantis ir besitreniruojantis M. Alekna nekreipė didelio dėmesio: tokia oro teperatūra jam įprasta.

Skirtingai, nei sidabrą Šiauliuose iškovojusiam Andriui Gudžiui, kuris į disko metimo sektorių dėl patirto šilumos smūgio nužingsniavo tik sukandęs dantis ir rimčiau kylančiai žvaigždei nepasipriešino.

M. Aleknos žinsniai į pasaulio elitą atkreipė ir vieno iš populiariausių Švedijos interneto portalų „Aftonbladet“ dėmesį.

Disko metimas – mėgstama sporto šaka Švedijoje, Danielis Stahlis yra olimpinis čempionas, tačiau Tokijo olimpinių žaidynių auksą jis iškovojo įrankį numetęs netgi arčiau, nei tai Šiauliuose padarė Mykolas Alekna (Japonijoje auksą Stahliui garantavo 68,90 m rezultatas).

Anot „Aftonbladet“ publikacijos, D. Stahlio treneris Vesteinnas Hafsteinsson dar pernai metais tikra sensacija disko metimo sektoriuje vadino sparčiai tobulėjantį slovėną Kristjaną Čehą, tačiau dabar specialistas iš savo akiračio nebepaleidžia M. Aleknos.

„Tai taip pat milžiniškas talentas, turintis įgimtų ir reikalingų šiam sportui savybių. Jis yra dar jaunesnis, šiais metais diską meta labai užtikrintai, labai patobulėjo techniškai. Čia slypi didžiulis potencialas“, – „Aftoblandet“ cituoja V. Hafsteinssoną.

Mykolas Alekna / Foto: Robertas Trakys

Švedai pažymi, kad paėmęs 2 kg svorio diską M. Alekna jau pirmose savo varžybose balandį įrankį nuskraidino 64,87 m ir savo asmeninį rekordą daugiau nei keturiais metrais pagerino vos per keletą mėnesių.

„Aftonbladet“ nepamiršo paminėti fakto, kad Mykloas – lietuvos disko metimo legendos, dukart olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos sūnus, praktiškai „sutvertas būti diskininku“.

Savo straipsnio pavadinime „Aftonbladet“ M. Alekną sulygina su bene ryškiausia dabartine Švedijos lengvosios atletikos figūra – 22-ejų Armandu Duplančiu.

Šuolininkas su kartimi į elitą įskriejo lyg kometa, dar būdamas 18-os sugebėjo tapti Europos čempionu, vėliau triumfavo Tokijo olimpinėse žaidynėse, yra dabartinis pasaulio rekordininkas (6,20 m).

„Mykolas Alekna yra disko metimo Duplantis“, – „Aftonbladet“ pristato Lietuvos talentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją