Šeštadienį Saulės mieste vykusiame Lietuvos čempionate pirmą kartą titulą iškovojo 19-metis Mykolas Alekna. Legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus diską geriausiu bandymu nuskraidino 69 m. Tai – asmeninis sportininko rekordas bei penktas sezono rezultatas pasaulyje.

Tuo metu buvęs pasaulio ir Europos čempionas A. Gudžius esamomis aplinkybėmis turėjo tenkintis antrąja vieta. Geriausias jo užfiksuotas rezultatas – 65,21 m. Disko metikai varžėsi 30 laipsnių karštyje.

„Mykolo pirmasis bandymas buvo apie 63 m. Sutikite, tai nėra tas rezultatas, kuris išmuštų A. Gudžių iš vėžių ir rikiuotės. Jis eina į sektorių mesti ir aš matau, kad toks nesavas visas: kažkur į dangų diską paleidžia, nepataiko į sektorių. Po metimo prieina ir sako: „Kad žinotumėte, treneri, kaip aš prastai jaučiuosi“, – Delfi pirmadienį pasakojo A. Gudžiaus treneris Vaclovas Kidykas.

Ir tęsė: „Galvojau, gal atsigaus, bet kuo tolyn, tuo prastyn viskas. Paskutiniu metimą dar sugebėjo numesti diską per 65 m. Po varžybų jam buvo negerai, vėmė. Šiaip taip nuėjo iki apdovanojimų ceremonijos vien iš pagarbos sportininkams. Vėliau Jonavoje, pakeliui link namų, jis užsuko į ligoninę, atliko tyrimus. Paaiškėjo, kad tai – šiluminis smūgis. Vakare irgi prastokai jautėsi, sekmadienį ryte dar temperatūros turėjo. Šiandien Andrius jau žvalesnis, vakare mėginsime daryti treniruotę.“

V. Kidykas apgailestavo, kad taip susiklostė įvykiai būtent tuomet, kai kilo toks smagus šurmulys dėl dvikovos Šiauliuose tarp A. Gudžiaus ir į elitą meteoru įskriejusio M. Aleknos.

„Nesmagiai sutapo. Juk prieš pora dienų iki Šiaulių Andrius stabiliai metė virš 67-68 m, o čempionate nepavyko nieko panašaus parodyti. Kaip sako Andrius, tai jo asmeninis rezultatas tokiomis sąlygomis.

O žmogus jautėsi labai bjauriai per varžybas, ir po jų. Nepaisant visko, žmogus sugebėjo suvaldyti diską ir neišlipti iš sektoriaus. Tai – stebuklas, – kalbėjo treneris. – Įsivaizduoju, kaip viskas atrodė iš šono gerbėjams. M. Alekna numeta 69 m, o A. Gudžius išvirsta iš koto, nebegali kovoti. O čia žmogus tiesiog iš tikrųjų negalėjo kovoti. Labiausiai gaila, kad Andriaus sportinė forma yra kylanti, treniruotėse rezultatai smagūs ir še tau tokia situacija.“

V. Kidykas vylėsi, kad A. Gudžius greitai atsigaus, nes ketvirtadienį jau išvyksta į Švediją, Stokholmą, kur vyks Deimantinės lygos varžybų etapas. Ten jis turės dar vieną akistatą su M. Alekna, kuris gavo vardinį kvietimą.

„Aš manau, kad Lietuvos disko metimo rungčiai tai tik pliusas. Įsivaizduokite, Andrius Lietuvos čempionate prieš antrą vietą laimi 10 m skirtumu, o dabar bus kur pasitempti net tik varžybose užsienyje, bet ir Lietuvoje“, – neabejojo treneris.

Šio sezono geriausią rezultatą yra pasiekęs olimpinis čempionas švedas Danielis Stahlis (71,47). Antroje vietoje rikiuojasi slovėnas Kristjanas Čehas (71,27), trečioje – A. Gudžius (69,39), ketvirtoje – austras Lukas Weisshaidingeris (69,11), penktas – M. Alekna (69),

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)