„Mūsų tikslas parodyti pačius geriausius. Siekėme, kad Londone pasirodytų tie šokėjai, kurie, tikėtina, susigrums 2024 m. Paryžiaus olimpiadoje. Be abejo, dalyvauti buvo pakviesti pasaulio ir Europos čempionai,“ – teigė turnyro Londone organizatoriai.

Ir šiose prestižinėse varžybose triumfavo penkiolikametė Lietuvos breiko šokėja Dominika Banevič – Bgirl Nicka.

D. Banevič ketvirtfinalyje įveikė aikštelės šeimininkę Bgirl Stefani iš Jungtinės Karalystės, pusfinalyje – Japonijos atstovę Bgirl Narumi, o finale – šių metų Pasaulio sportinių šokių federacijos reitingo trejetukui priklausančią Bgirl Karlotą iš Prancūzijos.

Už Bgirl Nickos nugaros taip pat liko 2021 m. pasaulio čempionato medalininkė Bgirl Jilou, sparčiai besiveržianti į elitą Prancūzijos šokėja Bgirl Kimie ir Bgirl Madmax, kuriai Nicka atsirevanšavo už pralaimėjimą pernai metais Belgijoje. Merginų grupėje iš viso startavo 33 sportininkės.

Dominika Banevič – Bgirl Nicka / FOTO: LSŠF

Šiose varžybose D. Banevič tapo nugalėtoja, surinkusi 32 teisėjų vertinimo balus. Antrosios vietos laimėtoja Bgirl Karlota gavo 19 balų, trečiosios Bgirl Narumi – 11. Finale D. Banevič pergalė iškovota beveik vienbalsiai – rezultatu 9 balai iš 10 galimų.

Priminsime, kad pasaulinėse arenose Dominika varžosi suaugusiųjų amžiaus grupės varžybose, nors pati kol kas priklauso tik jaunių amžiaus grupei.

Po triumfo Londone D. Banevič – Bgirl Nicka ilgo poilsio neturės – liepos viduryje vėl laukia svarbus turnyras Nyderlanduose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją