Mišrių estafečių varžybos tapo Barselonoje vykusių Europos pirmenybių kulminacija – jose varžėsi 10 šalių atstovai.

Fechtavimo rungtyje lietuviai pasirodė geriausiai iš visų 10 komandų, surinkta 245 taškai, po jojimo rungties buvo pridėta į kraitį dar 293, plaukime pelnyta 300 taškų. „Laser Run“ rungtis „padovanojo“ dar 559 taškus. Iš viso lietuviai surinko 1397 taškus.

Aukso medaliais pasipuošė čekai Lucie Hlavackova ir Filipas Houska (1410 taškų), sidabrą iškovojo britai Emma Whitaker ir Rossas Charltonas (1404 taškai).

„Nuotaikos dabar tikrai puikios... Manau, šis medalis tikrai padėjo įveikti kartėlį, kurį jutau po individualių varžybų, – kalbėjo T. Puronas. – Žinoma, dabar atrodo, kad galima buvo pasirodyti ir geriau. „Laser Run“ rungtyje išbėgome antri, vieną poziciją praradome. Gaila. Vienas mano šaudymas buvo prastas. Tai leido britams mus pasivyti. R. Charltonas šiandien buvo geresnis bėgikas už mane – paskutiniame bėgime jis tiesiog parodė savo klasę, man nepavyko išlaikyti jo tempo“.

Prisiminęs apmaudą dėl nesėkmės individualiose varžybose, kuriose nepavyko patekti į finalą, T. Puronas atsakė tiesiai: „Tą liūdesį paverčiau sportiniu pykčiu“.

„Individualiose varžybose man nepasisekė fechtavime, tačiau būtent šioje rungtyje pavyko atsigriebti estafetėse, – sakė T. Puronas. – Šiandien fechtavau taip, kaip norėjau fechtuoti individualiose varžybose“.

Dvidešimtmetis sportininkas neslėpė, kad estafečių varžybose, kuomet tenka darbuotis komandoje, jaučiama kur kas didesnė atsakomybė. „Startuoji ir žinai, kad dirba bei stengiasi ir tavo komandos draugas. Bet atsiranda kiek daugiau pasitikėjimo savimi, nes nuolat vienas kitą palaikai, tarkime, nuotaika, kai Elzė įduria fechtavime, persiduoda, džiaugiamės abudu, o po to pakylėtas einu kovoti pats, įduriu, Elzė irgi džiaugiasi – tai kažkas fantastiško“, – sakė T. Puronas.

Liepos pabaigoje jis mėgins savo jėgas ir pasaulio suaugusiųjų čempionate. „Džiaugiuosi, kad Europos jaunimo čempionatą pavyko baigti kiek ramesne sąžine, todėl pasirengimas pasaulio pirmenybėms bus smagesnis. Tai bus mano pirmosios mano varžybos su suaugusiais“, – pabrėžė penkiakovininkas.

Primename, kad E. Adomaitytė pirmenybių individualiose varžybose iškovojo sidabro medalį, o šeštadienį vyrų estafečių varžybose jėgas išbandę Paulius Vagnorius ir Nojus Chmieliauskas surinko 1396 taškus ir užėmė septintą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją