Šeštadienį vykusiame moterų 50 m plaukimo krūtine finale 25-erių lietuvė užėmė pirmąją vietą. Penktame takelyje plaukusi kaunietė nuotolį įveikė per 29,7 sek. ir buvo grečiausia tarp aštuonių finalo dalyvių.

Antrąją vietą užėmė italė Benedetta Pilato (29,8 sek.), trečia finišavo ir bronza pasipuošė Pietų Afrikos Respublikos atstovė Lara van Niekerk (29,9 sek.). Rūtos reakcija starto metu buvo greičiausia, kaunietė šioje trumpoje neolimpinėje distancijoje pirmavo viso plaukimo metu.

Finalo rezultatai

Iš karto po finalo viešai paprašyta pasidalinti emocijomis R. Meilutytė nedaugžodžiavo. „Tai puiku“, – į mikrofoną kukliai ištarė lietuvė, pasauliui parodžiusi pergalingą kumštį su į viršų iškeltu nykščiu.

Primename, kad šios rungties pusfinalyje R. Meilutytė buvo antra. Tuomet atstumą ji įveikė per 29,97 sek., taip pagerindama ir asmeninį šio sezono rekordą.

Atrankos varžybose R. Meilutytė distanciją nuplaukė per 31,02 sek. ir į pusfinalį pateko tik dėl palankiai susiklosčiusių aplinkybių. Į 16 vietą lietuvė pakilo po italės Ariannos Castiglioni diskvalifikacijos.

Į elitinių pasaulio plaukikų gretas įspūdingai sugrįžusi 2012-ųjų olimpinė čempionė yra vienintelė Lietuvos sportininkė, iškovojusi medalį šiame pasaulio čempionate. Savo mėgstamoje 100 m plaukimo krūtine rungtyje R. Meilutytė pasipuošė bronza.

R. Meilutytė yra 100 m plaukimo krūtine rungties 2012 m. Londono olimpinė čempionė. 2013 m. lietuvė šioje rungtyje laimėjo pasaulio čempionatą, o 2015 m. pelnė pasaulio čempionato sidabrą.

Pasaulio pirmenybių bronzos savo medalių kraityje R. Meilutytė iki šiol neturėjo.

2013 m. Barselonoje R. Meilutytė šios distancijos finale atstumą įveikė per 1 min. 4.35 sek. ir tapo pasaulio rekordininke. 2017-aisiais Budapešte lietuvei priklausiusį rekordą pagerino amerikietė Lilly King (1 min. 4,13 sek.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)