Fechtavimo rungtyje lietuvė surinko 222 taškus, po plaukimo rungties pridėjo dar 277, jojimo rungtyje klaidų nepadarė (300 taškų), o „Laser Run“ rungties trasą įveikė per 12:16.20 ir pelnė dar 564 taškus. Iš viso mūsų sportininkė surinko 1363 taškus.

Auksą iškovojo prancūzė Elodie Clouvel (1385 taškai), sidabru džiaugėsi britė Jessica Varley (1381 taškas), bronza atiteko vengrei Michelle Gulyas (1374 taškas).

Priminsime, kad II-ajame pasaulio taurės etape I.Serapinaitė užėmė 4-ą vietą, o iš III-ojo grįžo su aukso medaliu.

„Sakote, kad šešta vieta blogai? Ne. Tai – puikus rezultatas. Ši pozicija yra labai didelis Ievos darbo įvertinimas, – sakė L.Kontrimavičius. – Prieš išvykstant apie tikslus finale kalbėjome tyliai. Norėjome patekti į varžybų finalą ir būti tarp 18-os stipriausiųjų. Toks buvo pirminis tikslas. Patekus į finalą, žinoma, apetitas auga. Jei atvirai, tikėjomės patekti į stipriausiųjų šešetuką. Tai padaryti pavyko“.

Pasak trenerio, kovai aukštesnių pozicijų, galbūt, pritrūko sėkmės fechtavimo rungtyje, galbūt, kelių tikslių pataikymų šaudyme. „Gal būtume ketvirtoje pozicijoje, bet abejojame, ar tai būtų atnešę mums medalį, – sakė L.Kontrimavičius. – Plaukimas? Taip, tai buvo gal kiek silpnesnis rezultatas, jei nuolat sekate Ievos rezultatus. Tačiau visame varžybų kontekste tai nebuvo prastas rezultatas. Teko plaukti atvirame baseine, pakilus vėjui baseine atsirado ir bangelių. Sąlygos neleido pasiekti geresnio rezultato“.

Finale I.Serapinaitė 200 metrų nuplaukė per 2:16.55 – tai buvo šeštas rezultatas tarp visų finalo dalyvių.

„Poilsis? Jo reikia tiek galvai, tiek kūnui. Tačiau visos mintys dabar bus nukreiptos į startą pasaulio čempionatą, – sakė L.Kontrimavičius. – Dabar laukia dvi ar trys dienos poilsio ir sugrįšime į treniruotes“.

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės pirmenybės vyks Egipte liepos 24-31 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją