R. Meilutytė sekmadienį pasaulio plaukimo čempionate 100 m rungties pusfinalyje dar kartą įrodė, jog į Budapeštą atvyko ne šiaip paplaukioti, o duoti gerą kovą pripažintoms favoritėms.

25-erių Londono olimpinė čempionė antrajame pusfinalio plaukime distanciją įveikė per 1 min. 6.04 sek. ir į finalą žengė ketvirtu rezultatu. Moterų 100 m plaukimo krūtine rungties finalas vyks pirmadienį nuo 20.48 val.

Ką galima laikyti favoritėmis kovoje dėl medalių ir kokios varžovės kovos greta R. Meilutytės?

Į finalą geriausiais rezultatais žengė vokietė Anna Elendt (1:05.62) ir italė Benedetta Pilato (1:05.88).

Antrą kartą planetos čempionate dalyvaujanti 20-metė A. Elendt savo sąskaitoje dar neturi jokio rimto apdovanojimo didžiojoje scenoje. Šiame sezone nuolat rezultatus gerinusiai vokietei tai puiki galimybė iškovoti medalį aukščiausio rango varžybose.

Anna Elendt

17-metė B. Pilato Tokijo žaidynėse buvo diskvalifikuota 100 m plaukimo rungtyje, tad antrą kartą pasaulio čempionate dalyvaujančiai italei medalis Budapešte būtų puiki reabilitacija po nesėkmės praėjusių metų žaidynėse.

Greta šių jaunųjų plaukimo talenčių plaukimo naujienų portalas „SwimSwam“ mini R. Meilutytę.

„Buvusi pasaulio rekordininkė Rūta Meilutytė į finalą pateko ketvirtu rezultatu (1:06.04). Londono olimpinė čempionė nesivaržė dvejus metus, tad tai yra jos didelis sugrįžimas“, – finalo apžvalgoje pažymi „SwimSwam“.

Paskutinių dviejų planetos pirmenybių čempionė Lilly King į Budapeštą atvyko siekti trečiojo titulo paeiliui ir buvo laikoma pagrindine favorite iškovoti aukso medalį.

Tačiau pasaulio rekordo autorės sportinė forma Vengrijoje kol kas neįtikina: atrankoje 25-erių L. King liko 7-a (1:06.65), pusfinalyje tik nežymiai pagerino savo rezultatą (1:06.40).

Tituluota amerikietė Vengrijos sostinėje yra toli net nuo savo geriausio sezono rezultato (1:05.32), ką jau kalbėti apie 2017 metais pasiektą pasaulio rekordą (1:04.13).

Pusfinalyje ji fiksavo 9-ą rezultatą, tačiau L. King šansas finale atsirado po to, kai pusfinalyje buvo diskvalifikuota jos tautietė Annie Lazor.

Beje, iš dabartinių varžovių lietuvei geriausiai pažįstama būtent L. King, su kuria Rūtai dar teko ne kartą lenktyniauti.

Lilly King

Pirmą kartą pasaulio čempionate (50 m baseine) varžosi 18-metė kinė Tang Qianting, ji į finalą žengė trečiu rezultatu pasiekusi savo asmeninį rekordą (1:05.97).

Tokijo žaidynėse ji varžėsi kartu su komandos draugėmis 4 x 100 kompleksinio plaukimo estafetėje.

Ambicijų turės šio sezono lyderė, 27-erių japonė Reona Aoki, kuri pusfinalyje fiksavo 5-ą rezultatą (1:06.07).

Ji kovo pradžioje Japonijoje vykusiose varžybose nuotolį įveikė per 1:05.19 min., tai geriausias šio sezono rezultatas.

Jos sąskaitoje – keli pasaulio taurės, Azijos žaidynių medaliai, tačiau jokio apdovanojimo iš didžiosios scenos – pasaulio čempionatų ar olimpinių žaidynių.

23-ejų švedė Sophie Hansson praėjusiais metais Tokijo žaidynėse 100 m plaukimo krūtine nuotolį įveikė per 1:05.66 min., finale užėmė 4-ą vietą, tačiau šiemet kol kas tokių greičių švedė nedemonstruoja.

Pusfinalio rezultatas (1:06.30 min.) – geriausias švedės asmeninis sezono rezultatas.

Britė Molly Renshaw pusfinalyje pasiekė 7-ą rezultatą (1:06.39) bei liko arti savo asmeninio rekordo (1:06.21).

Finalo dalyvių gretos:

1.Anna Elendt (Vokietija)1:05.62
2.Benedetta Pilato (Italija)1:05.88
3.Qianting Tang (Kinija)1:05.97
4.Rūta Meilutytė (Lietuva)1:06.04
5.Reona Aoki (Japonija)1:06.07
6.Sophie Hansson (Švedija)1:06.30
7.Molly Renshaw (Didžioji Britanija)1:06.39
8.Lilly King (JAV)1:06.40


Pusfinalio plaukimo akimirkos:


Aptrupėjusi konkurencija

Šioje rungtyje trūks kelių rimtų pretendenčių į aukščiausias pozicijas. Visų pirma JAV rinktinėje nėra Tokijo žaidynių čempionės Lydia Jacoby (JAV), dėl karo Ukrainoje FINA varžybose suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos atletai, tad namuose liko Jevgenija Čikunova ir Julija Jefimova, kurios Tokijo žaidynėse atitinkamai užėmė 4-ą ir 5-ą vietas.

Budapešte nėra kitos Tokijo olimpiados finalo dalyvės airės Monos McSharry, kuri nusprendė dėmesį telkti į rugpjūtį vyksiantį Europos čempionatą. Vengrijoje nesivaržys praėjusių žaidynių vicečempionė Tatjana Schoenmaker (Pietų Afrikos Respublika), kuri nusprendė praleisti startus planetos pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją