Renginio metu miesto gyventojams ir svečiams organizatoriai žada daugiau nei 100 įvairių nemokamų sporto ir pramoginių veiklų – vyks įvairios varžybos, specialūs turnyrai, bus galima patiems išbandyti įvairias sporto šakas, gyvai pabendrauti su profesionaliais sportininkais, susitikti su olimpiečiais, įsitraukti į žaidimus, prisijungti prie edukacinių, olimpinio švietimo renginių.

Vienu iš renginio akcentų taps Olimpinės dienos deglo nešimo ir įžiebimo ceremonija, kuri paskelbs renginio pradžią. Šiemet garbė deglą iki renginio vietos estafete paeiliui nešti patikėta penkiems sportininkams – septintą vietą 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse užėmusiai penkiakovininkei Gintarei Venčkauskaitei, olimpiečiams buriuotojui Juozui Bernotui, Europos čempionei, krepšinio trenerei Linai, krepšininkei Ugnė Sirtautaitei, gimnastui Tomui Kuzmickui bei pasaulio bokso čempionei Gabrielei Stonkutei.

J. Bernotas Olimpinės dienos deglą neš antrąkart iš eilės – praėjusiais metais ceremonijos dalimi tapo šventėje Vilniuje.
„Olimpinis deglas – vienas ryškiausių olimpinių žaidynių simbolių, tad ir jo nešimas yra ypatingas – kelia džiugias, šventines emocijas, šiek tiek grąžina į olimpines žaidynes ir tuo pat metu įpareigoja. Deglo nešimas yra atsakinga pareiga, o ypač gimtajame mieste.

Olimpinė diena yra puikus renginys, datą kasmet pasižymiu kalendoriuje ir visad dalyvauju, jei tik šventė nesutampa su jokiomis varžybomis. Renginiai šventės metu puikiai tinka ne tik sportuojantiems, tačiau ir norintiems pamatyti bei pabendrauti su geriausiais šalies sportininkais, turiningai praleisti laiką su šeima ar draugais”, – galimybe tapti šventės dalimi džiaugėsi J. Bernotas.

Deglo perdavimo ceremonija startuos 11:00 val. Kauno Rotušės aikštėje. Sportininkų perduotas deglas bus įžiebtas Santakos parke, kuriame iškart po ceremonijos renginio dalyviai bus pakviesti išbandyti siūlomas veiklas bei pramogas.

„Nešti Olimpinės dienos deglą man jau yra tekę Kaune, 2015 metais, kai šventė pradėjo kelionę per Lietuvą. Man tai – didelė garbė ir įvertinimas, ne kiekvienas turi tokią galimybę! Pamenu, anąkart jaudinausi, nes tai priminė varžybų estafetę, labai atsakingas momentas. Tačiau bėgant su deglu rankose užplūdo tokia ramybė ir dėkingumas, kad turiu galimybę eiti sporto keliu. Malonu, kad ši ceremonija primena ir pačias olimpines žaidynes.

Renginio programa kasmet labai įvairi ir įtraukianti. Šiais metais, jei spėsiu, planuoju kartu su dukra sudalyvauti vaikų bėgime, o 2019 metų šventėje Klaipėdoje dalyvavau 10km bėgimo varžybose, kuriose užėmiau antrąją vietą, tačiau svarbiausia – pati renginio atmosfera!”, – kalbėjo G. Venčkauskaitė.

Olimpinė diena Lietuvoje švenčiama nuo 1989-ųjų Tradicinės šventės deglo įžiebimo ceremonijos dalimi anksčiau jau yra tapę Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, olimpiečiai – krepšininkas Šarūnas Marčiulionis, ėjikė Brigita Virbalytė, bėgikė Vaida Žūsinaitė, irkluotojas Saulius Ritteris, gimnastas Rokas Guščinas, buriuotojas Rokas Milevičius, dviratininkė Simona Krupeckaitė, krepšininkas Eurelijus Žukauskas, irkluotojas Mindaugas Griškonis, ilgų nuotolių bėgikė Diana Lobačevskė ir kt.

„Man tai bus pirma olimpinės dienos šventė, kurioje dalyvausiu, todėl labai nekantrauju, o deglo nešimas padarys tą dieną dar įspūdingesne. Sulaukus kvietimo net nesudvejojusi sutikau. Labai džiaugiuosi, kad gavau šį pasiūlymą, man didelė garbė prisidėti prie Olimpinės dienos atidarymo. Taip pat planuoju sudalyvauti ir šventės veiklose”, – sakė visai neseniai pasaulio bokso čempione (iki 81 kg) tapusi G. Stonkutė.

Renginio metu dalyviai kviečiami dalyvauti „Olimpinės dienos 2022” bėgimo, „LTeam Rogaining 2022“, Ekstremalaus bėgimo: „OCR Lietuva“ kliūčių ruožo varžybose, ZIP FM 3×3 krepšinio turnyre bei išbandyti daugiau nei 100 sportinių ir pramoginių veiklų. Olimpinę dieną vainikuos nemokamas Lino Adomaičio koncertas Rotušės aikštėje ir nemokama kino filmo „Aš esu Zlatanas“ peržiūra Kauno pilies amfiteatre.

Visi renginio dalyviai specialioje šventės programėlėje išbandydami skirtingas veiklas rinks taškus, kuriuos vėliau bus kviečiama išmainyti į net 15 tūkst. specialių prizų.