Pirmą susitikimą sėkmingiau pradėjo Lietuvos rankininkai ir šeimininkai pirmavo pusę pirmo kėlinio. Tačiau 15 min. svečiams pavyko perimti iniciatyvą. Pirmą kėlinį ukrainiečiai laimėjo minimalia persvara 12:11. Po pertraukos lietuviams taip ir nepavyko pasivyti varžovų. Ukrainos rinktinė iškovojo pergalę rezultatu 28:27.

„Lietuvos rankininkai pozityviai sutiko idėją sužaisti su Ukrainos rinktine dvejas rungtynes. Didesnė dauguma legionierių grįžo į rinktinę. Dabar jie galėtų būti atostogose, bet sužinoję apie paramos rungtynes su ukrainiečiais, jie mielai prisijungė ir atvažiavo į rinktinę savo atostogų sąskaita. Išnaudojam šias dienas produktyviam darbui.

Rezultatas tikrai nėra svarbiausias tokiose rungtynėse. Aišku, laimėti visada yra smagiau, bet mes turime savo planų, ko mes siekiame šiose rungtynėse. Turime keletą naujokų ir išbandysime jų galimybes tiek pirmose, tiek ir antrose rungtynėse“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė po 5 įvarčius pelnę Aidenas Malašinskas, Lukas Simėnas ir Laurynas Palevičius.

Ukrainos rinktinėje geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas daugybę lietuvių metimų atrėmęs vartininkas Antonas Terechovas, kuris su rumunų „Minaur Baia Mare“ klubu šį sezoną tapo EHF Europos taurės vicečempionu.

„Puiki idėja pasikviesti Ukrainą rinktinę į Lietuvą. Abiem rinktinėms tai yra labai geras jėgų patikrinimas. Šios dienos rezultatas parodė, kad rungtynės buvo įtemptos ir buvo nebloga kova. Aišku, ne viskas pavyko. Bet dabar toks etapas, kai po gan nemažos pertraukos sugrįžom į rinktinę. Tai tik į naudą, nes galėjome pasikartoti derinius, visą sistemą, kuri bus ir ateityje. Gerai, kad turime galimybę pašlifuoti tai. Aišku, kiekvienas nori laimėti. Šiandien tai mums nepavyko, bet rytoj sieksime revanšo“, – teigė prieš rungtynes apdovanotas geriausias 2021 metų Lietuvos rankininkas A. Malašinskas.

Per rungtynių pertrauką buvo pagerbti legendiniai Kauno „Granito“ rankininkai. 1987 m. Antano Skarbaliaus treniruojamas „Granitas“ laimėjo Tarptautinės rankinio federacijos (IHF) taurę, kai finale pranoko Madrido „Atletico“.

Antrasis Lietuvos ir Ukrainos rinktinių susitikimas vyks trečiadienį. Alytaus arenoje rungtynės prasidės 18.00 val. Už bilietus surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos rinktinei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją