Reguliariajame sezone „Avalanche“ tarp visų NHL ekipų pademonstravo antrą rezultatą (119 taškų), nusileidę tik Floridos „Panthers“ (122 taškai).

Tampos atstovai surinko 110 taškų.

Didžiausias šio sezono siurprizas Kolorado ekipoje buvo elitinis Nazemo Kadri žaidimas. Puolėjas iš Kanados reguliariajame sezone surinko 87 taškus (28 įvarčiai; 59 rezultatyvūs perdavimai) ir visoje lygoje pagal rezultatyvumą užėmė 19-ą vietą. Tai buvo jam asmeniškai geriausias sezonas NHL.

Praėjusiais metais N. Kadri pagal statistiką dar buvo tarp vidutiniokų (11 įvarčių; 21 rezultatyvus perdavimas).

Tiesa, kanadiečio progresą sustabdė trauma, patirta Vakarų konferencijos finalo trečiosiose rungtynėse. Kol kas vis dar nėra aišku, ar šis žaidėjas finalo serijoje suspės grįžti į rikiuotę.

Nazemas Kadri / E.Kniševskio montažas

Didžiausi „Avalanche“ ginklai yra gebėjimas prisitaikyti prie varžovų žaidimo stiliaus, reguliuoti tempą, naudingai įtraukti gynėjus į darbą puolime bei spaudžiant prie mėlynosios linijos perimti ritulio kontrolę ir susikurti dar daugiau galimybių įmušti.

Reguliariajame sezone „Avalanche“ sugebėjo pelnyti 312 įvarčių ir pagal rezultatyvumą buvo treti. Per 14 atkrintamųjų kovų jie įmušė 65 įvarčius – vidutiniškai po 4,6 per rungtynes.

Tuo metu „Lightning“ užėmė 8-ą vietą pagal įmuštus įvarčius reguliariajame sezone (287), o atkrintamosiose fiksuoja 3,1 įvarčio vidurkį.

Kolorado atstovų gynyba reguliariojo sezono metu funkcionavo sklandžiai. Klubas praleido 234 įvarčius ( 7-a vieta NHL), atkrintamosiose varžybose – dar 40.

Floridos valstijos klubas iš savo vartų ritulį reguliariajame sezone traukė tik vienu sykiu rečiau, o atkrintamosiose praleido apskritai identišką įvarčių skaičių.

Pirmajame ir trečiajame etape „lavinos“ 4-0 nušlavė Nešvilio „Predators“ ir Edmontono „Oilers“ ekipas. Pasipriešinti Kolorado komandai pajėgė tik Sent Luiso „Blues“ ledo ritulininkai (2-4).

Tampos komandos žygis nebuvo toks sklandus. Jau pirmajame rate teko vargti su Toronto „Maple Leafs“, kurie buvo įveikti rezultatu 4-3.

Rytų konferencijos pusfinalyje „žaibai“ kiek netikėtai 4-0 sutraiškė pajėgiausią reguliaraus sezono klubą „Panthers“.

Paskutiniu barjeru prieš finalą tapo Niujorko „Rangers“ ledo ritulininkai, kurie buvo pranokti 4-2.

Nors kelias buvo sunkesnis, Tampos komanda žino, kaip reikia žaisti finalą.

„Avalanche“ gretose šiuo metu yra tik du praeityje Stenlio taurę laimėję ledo ritulininkai: Andre Burakovsky (2018 metais triumfavo su Vašingtono „Capitals“) ir Darrenas Helmas (2008 m., Detroito „Red Wings“).

Būsimų varžovų rūbinėje čempionų yra kur kas daugiau. Iš 20 žaidėjų, dalyvavusių atkrintamosiose varžybose, net 16 yra prisilietę prie pagrindinio NHL trofėjaus.

Tai ir bus akivaizdžiausias Tampos ekipos pranašumas finale. Per daugelį metų sukauptas bagažas turėtų suteikti savų dividendų lemiamose sezono kovose.

Kolorado valstijos komanda čempione yra tapusi du kartus: 1996 ir 2001 metais.

Kolorado "Avalanche" ledo ritulininkai

Paskutinį kartą finale „Avalanche“ rungtyniavo tais pačiais 2001-aisiais, kai 4-3 įveikė Naujojo Džersio „Devils“ ekipą.

Tuo metu Tampos komanda titulą nuskynė 2004, 2020 ir 2021 metais, be to, 2015-aisiais taip pat kovojo finale, tik neprilygo Čikagos „Blackhawks“ (2-4).

2020 metais serijoje nugalėti Dalaso „Stars“ (4-2), po metų sostas išlaikytas įveikiant Monrealio „Canadiens“ (4-1).

Tampos viltys triumfuoti trečiąsyk paeiliui priklauso nuo Andrejaus Vasilevskio žaidimo vartuose, Braydeno Pointo sugrįžimo bei Nikitos Kučerovo magijos.

Šiose atkrintamosiose varžybose N. Kučerovas yra tiesiog įspūdingas. Per 17 rungtynių rusas įmušė 7 įvarčius ir atliko 16 rezultatyvių perdavimų.

Vis dėlto reguliariajame sezone „Avalanche“ koziriai buvo stipresni: tarpusavio akistatose jie laimėjo tiek namuose, tiek išvykoje. Be to, finalo serijoje būtent Kolorado atstovai turės namų aikštės pranašumą.

Pirmosios finalo rungtynės Denveryje laukia birželio 16 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją