IOC rekomendavo visų sporto šakų atstovams diskvalifikuoti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą.

„Jūsų sprendimas nesustabdė karo, bet davė pradžią kitam, – atvirame laiške rašė M. Lasickienė. – Jūs sakėte, kad priėmėte šį sprendimą dėl mūsų saugumo, tačiau tai netiesa.“

Tokijo olimpinėse žaidynėse auksą pernai iškovojusi lengvaatletė negali dalyvauti tarptautinėse varžybose nuo Pasaulio lengvosios atletikos federacijos sprendimo „pašalinti visu atletus, personalą ir oficialius Rusijos bei Baltarusijos asmenis iš „World Athletics Series“ renginių.

Triskart pasaulio čempionė dėl dopingo skandalo ir Rusijos diskvalifikacijos buvo priversta praleisti 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynes.

2017 ir 2019 metų titulus ji laimėjo varžydamasi po neutralia vėliava, o atidėtose Tokijo olimpinėse žaidynėse atstovavo Rusijos olimpiniam komitetui. Šalies pavadinimą, vėliavą ir himną tuomet buvo uždrausta naudoti.

Iš paskutinių 7 metų neturėjau galimybės varžytis tarptautinėse varžybose maždaug ketverius metus, – rašė M. Lasickienė. – „World Athletics“ naudojasi mano Rusijos pasu kaip koziriu kiekviena proga. Ir dėl to nemato jokių problemų. Dabar jie daro tą patį, tik jūsų paskatinti.“

29-erių metų šuolininkė į aukštį meta kaltinimą, kad IOC nesidomi Rusijos sportininkų nuomone ar kaip Rusijos sportininkai gyvena įvykių Ukrainoje fone.

„Mano pagrindinės konkurentės šuolių į aukštį sektoriuje yra ukrainietės. Ir aš vis dar nežinau, ką joms pasakyti ar kaip joms pažiūrėti į akis, – pridūrė ji. – Jos, jų draugai ir artimieji išgyvena tai, ko joks žmogus neturėtų kada nors patirti.“

Didžioji dauguma tarptautinių sporto šakų priėmė sprendimą diskvalifikuoti Rusijos ir Baltarusijos atletus, jų oficialius asmenis ir komandas iš tarptautinių varžybų.

Pastaraisiais metais Rusijos sporto valdžiai kritikos negailėjusi M. Lasickienė sakė, kad Th. Bachas ir IOC priėmė „lengviausią sprendimą“ diskvalifikuodami sportininkus dėl jų pilietybės.

„Įtariu, jūs neturėsite nei drąsos, nei orumo panaikinti sankcijų Rusijos sportininkams“, – atvirame laiške teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)