Lietuvos disko metimo talentų kalvės žaizdras liepsnoja kaip niekada ryškiai, o šviežiausias jos produktas – 19-metis legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus Mykolas.

Prieš beveik metus į JAV studijuoti ir treniruotis išvykęs Manto Jusio auklėtinis, į rankas paėmęs vyrišką 2 kg svorio diską, pademonstravo tik pasaulio elitui įkandamus rezultatus bei pakoregavo įrašus Lietuvos ir NCAA rekordų knygose.

Įspūdingiausias M. Aleknos metimas skriejo gegužės viduryje (68,73 m), o šis jam tuomet garantavo antrą vietą tarp geriausių pasaulio sezono rezultatų. Lietuvis tuomet nusileido tik dešimčia metų vyresniam olimpiniam ir pasaulio čempionui švedui Danieliui Stahliui (69,11 m).

Mykolas kartu tapo pirmuoju Kalifornijos universiteto atletu, dukart sulaukusiu JAV kroso ir lengvosios atletikos trenerių asociacijos (USTFCCCA) nacionalinio įvertinimo per vieną sezoną.

„Tai yra neįtikėtina. Pasaulis tokio dalyko nematė. 19-os metų žmogus gali mesti 2 kg diską beveik 69 m – tai yra fantastika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)