Praėjo keturios dienos, kol šimtametę istoriją turinčių varžybų rengėjai apsižiūrėjo įvėlę makabrišką klaidą.

Šeštadienį paskelbta, kad pirmą kartą lenktynėse dalyvavusio Prancūzijos motociklo su lopšiu ekipažo avarija fatališkai baigėsi keleivio vietoje važiavusiam Olivier Lavoreliui, o pilotas Cesaras Chanalis išgabentas į ligoninę.

Ketvirtadienį organizatoriai patikslino, jog iš tiesų būtent pastarasis žuvo vietoje, tuo metu Liverpulyje gydomo O. Lavorelio būklė išlieka kritinė.

„Abiejų dalyvių šeimos nariai buvo informuoti apie neteisingus pirminės identifikacijos rezultatus“, – priduriama pranešime.

Tragiška avarija įvyko pavojingiausia vadinamoje Kalnų trasoje, nuo starto nuvažiavus apie kilometrą. Po jos likusios dienos lenktynės buvo nutrauktos.

Dar prieš oficialią varžybų pradžią praėjusią savaitę per treniruotę mirtinai susižalojo kiti du motociklininkai: valas Markas Purslow ir Davy Morganas iš Šiaurės Airijos.

Meno salos lenktynės laikomos pačiomis rizikingiausiomis pasaulyje – per visą istoriją jos nusinešė jau 263 gyvybes.

Airijos jūroje – tarp Šiaurės Airijos ir Anglijos – esančioje 570 kv. km ploto saloje įvairūs motociklų lenktynių renginiai kasmet tęsiasi apie dvi savaites.

Įvairių klasių dalyviai lenktyniauja važiuodami siaurais, vingiuotais ir duobėtais bendro naudojimo keliais, dalis kurių driekiasi per kalvotą vietovę.

Nepaisant to, galingiausių klasių dalyviai ir čia išvysto daugiau nei 300 km per valandą greitį, kuriuo lekiant fatališkas gali būti menkiausias netikslumas.

„Jei Rogeris Federeris nepataiko į aikštelę, jis praranda tašką. Jei aš praleidžiu posūkio viršūnę, prarandu gyvybę“, – taip beprotiškas, bet nepaisant to itin populiarias lenktynes yra apibūdinęs buvęs jų čempionas Richardas Quayle‘as, pats kilęs iš vos 80 tūkst. gyventojų turinčios Meno salos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją