„Pirmą dieną oro sąlygos buvo labai sunkios – pūtė smarkus vėjas, lijo. O ir varžovai stiprūs. Tačiau labai džiaugiuosi, kad persišaudymo metu pavyko įveikti keturis varžovus, tarp jų ir labai tituluotą. Tai – labai gera patirtis prieš artėjantį Europos čempionatą“, – sakė V. Grybė.

Prieš kelias dienas 55-ąjį gimtadienį atšventęs vilnietis per aštuonias serijas surinko 191 tašką, numušęs vos vienu taikiniu mažiau nei Estijos didžiojo prizo bronzos medalio laimėtojas estas Emilis Juhtas. Tačiau tiek pat surinko ir dar keturi varžovai: pasaulio ir Europos čempionas Jeri Tamas iš Vengrijos, estas Tauri Tammas, suomiai Antonas Selenas ir Mikko Kiviniemis. Per papildomą seriją lietuvis numušė 23 taikinius iš 25 ir ją laimėjo.

Šaudymo į skriejančius taikinius pagal „Compak Sporting“ taisykles varžybos Pernu šaudykloje Baltijos pajūryje vyko dvi dienas. Per jas 146 šauliai iš Estijos, Latvijos, Lietuvos, Suomijos, Vengrijos, Kipro, Norvegijos, Prancūzijos ir JAV turėjo numušti 200 taikinių, skriejančių skirtingu greičiu ir trajektorijomis.

Naujojoje šaudykloje Estijoje kitais metais vyks Europos „Compac Sporting“ čempionatas, tad išbandyti jos atvyko ir gausus būrys Lietuvos šaulių – 20.

„Compak Sporting“ – tai šaudymo į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse rungtis, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės. Tai – šiek tiek paprastesnės varžybos nei „Sporting“, tačiau labai populiarios visame pasaulyje. Lietuvos sportingo federacija šiuo metu vienija pustrečio šimto įvairaus amžiaus šaulių.

Šis sportas yra labai demokratiškas, šaulių amžiaus diapazonas labai platus – nuo 12 metų vaikų iki meistrų, kurie yra perkopę 75 metus.

Daugybę metų sportingui atidavęs V. Grybė šiuo metu ne tik toliau dalyvauja varžybose, tačiau ir perduoda savo patirti kitiems šauliams visame pasaulyje. Už dviejų savaičių jis dalyvaus ir Europos „Compak Sporting“ čempionate, vyksiančiame Ispanijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją