Moterų turnyro pirmajame atkrintamųjų varžybų rate Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė be didesnio vargo 2-0 (21:11, 21:14) nugalėjo šveicares Melinę Hubscher ir Janick Schaltegger.

Ketvirtfinalyje 16 val. lietuvės susitiks su austrėmis Dorina Klinger ir Ronja Klinger.

Kitame susitikime lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė 2-0 (21:10, 21:15) nepaliko didesnių vilčių Čilės paplūdimio tinklininkėms Mariai del Pilar Mardones ir Nataliai Depasiser.

Ketvirtfinalyje mūsiškės kausis su estėmis Heleene Hollas bei Liisa Soomets.

Vyrų turnyre dėl vietos ketvirtfinalyje įvyks Lietuvos paplūdimio tinklininkų derbis: Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius žais su Artūru Vasiljevu ir Robertu Juchnevičiumi.

D grupės finale A. Knašas ir P. Stankevičius 1-2 (16:21, 21:17, 8:15) pralaimėjo Izraelio atstovams Eylonui Elazarui ir Netanelui Amiramui bei nepasinaudojo proga iškovoti tiesioginį bilietą į ketvirtfinalį.

Tuo tarpu A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius kovoje dėl trečiosios vietos A grupėje 2-0 (21:18, 32:30) palaužė norvegus Markusą Molą ir Nilsą Ringoeną.

Dvi Lietuvos vyrų poros pasirodymus baigė po grupių etapo.
Vyrų B grupės akistatoje dėl trečiosios vietos lietuviai Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas 0-2 (17:21, 18:21) pralaimėjo lenkams Jakubui Szalankiewicziui ir Mateuszui Florczykui.

C grupės išlikimo kovoje Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičius 1-2 (17:21, 21:18, 11:15) nusileido Naujosios Zelandijos atstovams Thomasui Reidui ir Benui O‘Dea.

Ryškiausia šio turnyro žvaigždė – Austrijos paplūdimio tinklininkas Alexanderis Horstas. Jis yra buvęs pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas. Su savo porininku Julianu Horlu jis kol kas pateisina turnyro favoritų statusą ir žengia be pralaimėjimų. Šeštadienio vakarą jie žais ketvirtfinalio mačą.

Turnyro Klaipėdoje prizų fondą sudaro 10 tūkst. eurų.