Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė D grupės finale 0-2 (15:21, 12:21) pralaimėjo prancūzėms Elsai Descamps ir Marinei Kinnai.

I. Dumbauskaitė prieš turnyrą sakė, kad jos ir Gerdos žaidimas šiame sezone yra banguojantis. Šįkart, jos teigimu, rezultatus lėmė skirtingas varžovių lygis.

„Galbūt žaidimas ir buvo kažkiek banguojantis, bet sakyčiau, kad prancūzės buvo žymiai stipresnės nei ryte tekusios vokietės. Labai stiprūs prancūzių padavimai, labai gera gynyba. Ne veltui kvalifikacijoje jos sutriuškino JAV komandą. Aš pati sužaidžiau žemiau galimybių ribos. Prieš tokią komandą reikėjo žaisti labai gerai bei šiek tiek sėkmės. Šiandien pas mus nebuvo nei to, nei to. Visgi turnyras nesibaigė ir rytoj žaisime dar geriau“, – sakė I. Dumbauskaitė.

Lietuvės jau pateko tarp 10 stipriausių komandų ir atkrintamąsias varžybas pradės šeštadienį.

„Pirmiausia lauks poilsis, tada stebėsime burtus ir analizuosime priešininkes. Pasikalbėsime su treneriu. Bet per naktį daug ko neprigalvosi. Reikės kažkur žaisti drąsiau, kažkiek labiau susitvarkyti su atsakomybe. Žiūrovų daug, stresas šiek tiek aplankė, todėl su tuo reikės stengtis susitvarkyti“, – pridūrė I. Dumbauskaitė.

A grupės finale Erika Kliokmanaitė ir Monika Paulikienė po atkaklios kovos 1-2 (20:22, 21:18, 12:15) pralaimėjo estėms Heleenei Hollas ir Liisai Soomets.

Pilnutėlės tribūnos Klaipėdos Jono kalnelyje buvo sužavėtos įspūdingais abiejų komandų pasirodymais. Deja, lemiamas trečiasis setas sėkmingiau susiklostė estėms.

„Viską lėmė savo klaidos priėmime. Šiek tiek sušlubavome. Tai pagrindinis momentas, kuris lėmė lemiamus varžovių taškus, – sakė E. Kliokmanaitė. – Potencialo dar turime daug. Gerinti turime daug ką. Rytoj bus nauja diena ir žengsime į kovą su naujomis jėgomis. Atkrintamosiose varžybose reikės parizikuoti su padavimais. Estės parodė, kad to kartais trūksta. Manau, kad Klaipėdoje galime žaisti su visomis, tik reikia susitvarkyti su savo klaidelėmis.“

Dvi Lietuvos komandos pralaimėjo akistatas dėl 3 vietų grupėse ir savo pasirodymus baigė užėmusios 13-ą vietą.

B grupėje Skalvė Križanauskaitė ir Ariana Rudkovskaja 0-2 (17:21, 19:21) nusileido šveicarėms Meilai Hubscher ir Janick Schaltegger, o C grupėje Ieva Vasiliauskaitė su Urte Andriukaityte 1-2 (21:15, 16:21, 8:15) turėjo pripažinti čiliečių Maria del Piral Mardones ir Natalie Depasiser pranašumą.

Šeštadienį ryte dėl paskutinių kelialapių į atkrintamąsias varžybas dar kovos trys Lietuvos vyrų poros.

Turnyro Klaipėdoje prizų fondą sudaro 10 tūkst. eurų. Šis turnyras – puiki galimybė lietuviams pasipildyti pasaulio reitingo taškų kraitį, kas atvertų galimybes dalyvauti kituose pasaulio turo turnyruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją