Pasikeitus tarptautinių paplūdimio tinklinio turnyrų sistemai, kiekvienas „Pro Beach Tour“ turnyras yra labai svarbus renkant pasaulio reitingo taškus, nes tik pagal juos galima patekti į „Futures“, o vėliau – ir į aukštesnių serijų turnyrus.

Nenuostabu, kad turnyras Klaipėdoje susilaukė didžiulio susidomėjimo. Į uostamiestį atvyks net 26 šalių sportininkai iš viso pasaulio. Žiūrovai galės išvysti ne tik geriausias Lietuvos poras, bet ir paplūdimio tinklininkus iš tokių šalių kaip Naujoji Zelandija, Kinija, Egiptas, Venesuela, Čilė, Kanada, Japonija, JAV ir Libanas.

„Noriu pasidžiaugti, kad toks didelis ir unikalus renginys vyksta Klaipėdoje. Neabejoju, kad birželio 2-5 dienomis Klaipėda taps pasaulinė paplūdimio tinklinio Meka, nes tiek daug šalių sportininkų Klaipėdoje turbūt dar nėra buvę. Miesto centre bus galima pajusti paplūdimio atmosferą, o paplūdimio tinklinio žvaigždės lauks visų jūsų palaikymo“, – sakė visus su prasidėjusia vasara taip pat pasveikinęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Meras taip pat neabejoja tuo, kad toks renginys smarkiai padidins paplūdimo tinklinio populiarumą, o iš to jau bus galima tikėtis ir naujų olimpiečių.

Paplūdimio tinklinio turnyras keturias dienas vyks Jono kalnelio amfiteatre specialiai šioms varžyboms įrengtoje aikštelėje.

„Viskas prasidėjo nuo iniciatyvos, prie kurios labai prisidėjo Lietuvos tinklinio federacija, Klaipėdos pliažo tinklinio klubas. Jono kalnelis pasirinktas todėl, kad buvo įvykdyta amfiteatro rekonstrukcija ir buvo uždegta žalia šviesa tokiems renginiams“, – sakė Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Lietuvai pagrindinėse varžybose atstovaus po keturias vyrų ir moterų komandas. Dar po vieną mūsiškių porą varžysis kvalifikacijoje.

„Turime vis daugiau profesionaliai sportuojančių porų, bet pasikeitus Pasaulio turo turnyrų organizavimo sistemai, dėl didelės paklausos mūsiškiams yra sunku patekti į varžybas. Kaip organizatoriai, mes Klaipėdoje galime turėti net po penkias poras, todėl turnyras neabejotinai duos daug naudos. Tai svarbus renginys visai Lietuvai. Galiu pasakyti, kad be Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Klaipėdos savivaldybės pagalbos, mes tokio turnyro nepajėgtume surengti. Dėl to esame dėkingi jiems ir kitiems rėmėjams“, – kalbėjo LTF prezidentas Darius Čerka.

Ketvirtadienį nuo pat ryto vyks kvalifikacinės varžybos. Jose dalyvaus maksimalus komandų skaičius – po 16 vyrų ir moterų porų. Po keturias poras pateks į pagrindines varžybas.

Moterų kvalifikacinėse varžybose Lietuvai atstovaus Karolė Virbickaitė ir Ainė Raupelytė, o vyrų – Gilbertas Kerpė ir Linas Petravičius.

Tuo tarpu pagrindinėse varžybose, kuriose dalyvaus 16 komandų, šeimininkai turi teisę deleguoti po keturias komandas.

Antrąjį reitingą tarp visų dalyvių turi Klaipėdos pliažo tinklinio klubo atstovės Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė duetas. Taip pat mūsų šalies garbę gins sėkmingai sezoną pradėjusios Monika Paulikienė ir Erika Kliokmanaitė bei dar dvi poros – Ieva Vasiliauskaitė ir Urtė Andriukaitytė bei Skalvė Križanauskaitė ir Ariana Rudkovskaja.

Klaipėdietė I. Dumbauskaitė yra sužavėta galimybe žaisti tokioje ypatingoje uostamiesčio vietoje: „Vieta tikrai viršijo visus lūkesčius. Esu šią vietą daug kartų mačiusi be smėlio bei tinklų ir kažkada net buvo kilusi mintis, kad čia puikiai tilptų aikštelės. Kai pamačiau, kaip viskas atrodo, likau labai sužavėta“.

Tinklininkė pripažįsta, kad prognozuoti turnyro eigą labai sudėtinga, nes nėra aiškios kitų komandų galimybės. O ir ji pati su G. Grudzinskaitė žaidžia gana banguojančiai.

„Mūsų lūkesčiai yra patys didžiausi. Labai norėtume žaisti paskutinę dieną kai vyks pusfinaliai ir finalai, bet nieko negaliu garantuoti. Visgi jei bus didelis žiūrovų palaikymas, tai mums tikrai padės ir sekmadienį galbūt turėsime Lietuvos komandas finaluose“, – sakė I. Dumbauskaitė.

Aukščiausią reitingą turi austrės Dorina Klinger ir Ronja Klinger.

„Didžiausi varžovai mes esame pačios sau. Daug ką lems tai, kaip pačios susitvarkysime su jauduliu, su stresu. Yra labai daug lygių komandų, todėl su kiekviena iš jų reikės žaisti vienodai. Negalėčiau kažko išskirti“, – teigė I. Dumbauskaitė.

Savaitgaliui artėjant, Klaipėdoje, pagal orų prognozes, numatoma vis daugiau saulės. Visgi didelės šilumos neprognozuojama.

„Jeigu galėčiau, visada pasirinkčiau karštį ir saulę, bet kokios oro sąlygos bebūtų, su tokiomis ir kovosime. Tikimės, kad pavyks prisiderinti ir parodyti tai, ką galime geriausia“, – pabrėžė G. Grudzinskaitė.

Vyrų pagrindinėse varžybose Lietuvai atstovaus praėjusiais metais pirmąjį FIVB turnyrą laimėję Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius, taip pat didelę tarptautinių varžybų patirtį turintys Artūras Vasiljevas bei Robertas Juchnevičius. Pergalių Klaipėdoje sieks dar du Lietuvos duetai – Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas bei Artūras Vincėlovičius ir Arnas Rumševičius.

Turnyras, kurio bendrą prizų fondą sudaro 10 tūkst. eurų, baigsis sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją