Nedaug trūko, kad varžybos taip ir būtų neįvykusios dėl permainingų ir nepalankių oro sąlygų, skelbiama pranešime spaudai.

Pirmasis skrydis penktadienį vakare buvo atšauktas. Nepavyko sportininkams į orą pakilti ir šeštadienį ryte.

Vis tiek galiausiai šeštadienio vakarą ir sekmadienio rytą aukščiausios galios išgirdo organizatorių maldas ir dangus leido įvykdyti du skrydžius, per kuriuos oreiviai turėjo atlikti šešias užduotis.

Varžybose triumfavo marijampolietis, Europos čempionas Rokas Kostiuškevičius. Jis surinko 5371 tašką. Net trijose užduotyse jis pelnė maksimalų taškų skaičių (po 1000), o dar dvejose pelnė daugiau nei po 900.

Antrąją vietą užėmė Tadas Gegevičius (4881 tšk.). Stabiliai skraidęs sportininkas po penkių užduočių net pirmavo, tačiau šeštoji užduotis jam susiklostė nesėkmingai ir jis turėjo užleisti lyderio poziciją R. Kostiuškevičiui.

Trečioji vieta atiteko Vytautu Kerdokui (4839 tšk.). Toliau išsirikiavo Dovydas Vaitkevičius (4547 tšk.) ir Rimas Kostiuškevičius (4431 tšk.).

„Prieš savaitę, kai pažiūrėjome orų prognozę, tai buvo visai liūdna. Dar prieš porą dienų atrodė, kad Marijampolėje tik valgysim ir miegosim. Visgi pusę skrydžių pavyko įvykdyti, tai visi buvo patenkinti“, - pasakojo varžybų nugalėtojas Rokas Kostiuškevičius.

Rokas Kostiuškevičius varžybose nugalėjo nepaisant to, kad nuo COVID-19 pandemijos pradžios jis buvo padaręs pertrauką savo karjeroje.

„Manau, kad rezultatą lėmė mano lygis, kuris yra pakankamai aukštas, - sakė R. Kostiuškevičius. – Visos užduotys buvo gana geros. Buvo įdomu, nes reikėjo greitai skristi, kol nepasikeitė oro sąlygos. Šešios užduotys ir du skrydžiai, esant tokioms sąlygoms, yra tikrai geras organizatorių pasiekimas. Žinoma, toks skrydžių ir užduočių skaičius nėra ypatingas, bet reikia džiaugtis tuo, ką turėjome.“

Pats Rokas Kostiuškevičius, kaip ir varžybų organizatorius, Marijampolės oreivių klubo vadovas Rimas Kostiuškevičius, yra iš Marijampolės. Dėl to šios varžybos jam suteikia specifinį atspalvį.

„Visų pirma, Marijampolė yra gimtasis miestas. Antra – Marijampolė yra žemdirbių kraštas, todėl iš viršaus matėsi gražiausi, šiuo metu geltonai žydintys, laukai“, - šio sporto grožį atskleidė Rokas Kostiuškevičius.

Marijampolėje buvo galima išvysti ir jaunesnės kartos atstovus. Ignas Kazlauskas šiose varžybose užėmė dešimtąją vietą, o Danielius Komža liko 15-as. Tarp dalyvių buvo ir dvi moterys – Agnė Simonavičiūtė ir Renata Narbutė.

Iš viso Marijampolėje startavo 19 oreivių iš Lietuvos ir Lenkijos.

Jau visai netrukus sportininkų lauks pagrindinės Lietuvos oreivių sezono varžybos – jubiliejinis XXX Lietuvos karšto oro balionų čempionatas. Jis bus surengtas birželio 9-12 dienomis Birštone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją