Pusfinalio rungtynes sėkmingiau pradėjo JAV ledo ritulininkai, tačiau po ankstyvo Nate'o Schmidto įvarčio rezultatą išlygino Miro Heiskanenas.

Antrajame kėlinyje pirmieji įvartį mušė suomiai (Sakari Manninenas), tačiau po daugiau nei 2 minučių rezultatą išlygino JAV atstovas Seanas Farrellas. Prieš pat trečiąjį kėlinį Suomijos rinktinė dar kartą išsiveržė į priekį po Sami Vataneno įvarčio (3:2).

Trečiajame kėlinyje turnyro šeimininkai pelnė dar vieną įvartį (Joelis Armia) ir, atrodė, jau buvo ramūs (4:2), tačiau amerikiečiai sugebėjo grąžinti intrigą po Adamo Gaudette'o įvarčio (4:3). Vis dėlto laiko kažką pakeisti amerikiečiams buvo per mažai.

Suomijos ledo ritulio rinktinė laimėjo ir žengė į didįjį finalą.

Suomija žais trečiame iš eilės pasaulio čempionato finale. Dviejuose finaluose prieš tai jie nusileido Kanados ledo ritulininkams. Pasaulio čempionais suomiai yra tapę 1995 ir 2011 metais.

Savo ruožtu JAV niekaip neišsivaduoja iš prakeiksmo – titulų sausra tęsiasi nuo 1992-ųjų metų, kai IIHF pasaulio čempionate buvo įvesta atkrintamųjų varžybų sistema. Amerikiečiai pralaimėjo visas 11 žaistas planetos pirmenybių pusfinalio rungtynes.

Suomijos rinktinės varžovai pasaulio čempionato finale paaiškės po kitos pusfinalio dvikovos tarp Kanados ir Čekijos. Pastarosios poros pralaimėtojai žais dėl bronzos medalių su JAV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją