Lietuviai paskirti teisėjauti Vokietijos „Magdeburg“ ir Kroatijos RK „Nexe“ klubų pusfinalio rungtynėms.

Kitame pusfinalyje kovos Lenkijos Plocko „Wisla“ ekipa ir finalinio ketverto šeimininkai Lisabonos „Benfica“ rankininkai.

Kartu su Lietuvos arbitrų pora, antro pagal pajėgumą Europos rankinio turnyro finaliniame ketverte dirbs teisėjai iš Šveicarijos, Vengrijos ir Makedonijos.

V. Mažeikos ir M. Gatelio porai tai bus jau trečias Europos lygos finalinis ketvertas karjeroje. 2016 m. lietuviai taip pat teisėjavo pusfinalio rungtynėms, o 2017 m. švilpė Europos lygos finale.

Šiais metais Lietuvos arbitrų pora jau trečią kartą iš eilės teisėjavo Europos vyrų rankinio čempionate ir šį sezoną reguliariai teisėjavo stipriausio Europos turnyro EHF Čempionų lygos grupių varžybose.

EHF moterų Čempionų lygoje šį sezoną teisėjavo Viktorija Kijauskaitė ir Aušra Žalienė bei Tomas Barysas ir Povilas Petrušis. Europos lygos ir Europos taurės turnyruose taip pat darbavosi dar dvi Lietuvos teisėjų poros – Gytis Šniurevičius ir Andrius Grigalionis bei Justas Ivanauskas ir Edvinas Jencevičius.

Istorinio įvertinimo šį sezoną sulaukė ir delegatas Tadas Jansonas. Lietuvos atstovas buvo paskirtas EHF delegatu vyrų Europos taurės finale. T. Jansonas dirbo gegužės 21 d. Norvegijoje vykusiose Europos taurės finalo pirmose rungtynėse tarp norvegų „Naerbo“ ir rumunų „Minaur Baia Mare“ klubų.

Po nepriklausomybės atkūrimo iki tol Europos klubinių turnyrų finaluose EHF rungtynių delegatu yra tekę dirbti tik legendiniam Janiui Grinbergui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją